Therion – Új lemezzel, de a régi énekesnővel jönnek

Hard Rock Magazin

A svéd szimfonikus metál alapcsapata, a Therion decemberben jelenteti meg háromrészes lemezsorozatának utolsó darabját, ami után – a jövő évi turnéjuk keretében – Budapestre is ellátogatnak. Korábbi énekesük, Lori Lewis segíti ki őket a koncerteken.

2021-ben jelent meg a Christofer Johnsson vezette Therion ’Leviathan’ névre keresztelt albuma. A háromrészesre tervezett kiadvány második epizódja egy évre rá, 2022-ben látott napvilágot, a trilógiát záró darab pedig pár nap múlva, december 15-én érkezik. Már a ‘Leviathan II’ megjelenése utánra, 2022-re terveztek egy masszív európai körutat, ami sajnos halasztásra került, pedig abban az etapban szerepelt Budapest is. De készülhetnek a hazai rajongók, ugyanis a ‘Leviathan III’ kiadása után tényleg bejárják Európát, és ha már az előző turnétervben szerepeltünk, a mostaniból se maradunk ki: a svéd csapat március 12-én érkezik a Barba Negrába.

Christofer nyilatkozott erről, egy énekescserét is megemlítve: „Miután a ’Leviathan I’ albummal nem tudtunk koncertezni a korlátozások miatt, a ’Leviathan II’ kapcsán pedig összesen csak 3 fellépésünk volt – akkoriban rúgtuk ki a booking ügynökünket –, ezért 2018 óta először fogunk rendes európai körre indulni. Ezeken a show-kon a teljes Leviathan-trilógia bemutatásra kerül, és egy személyi változás is lesz a csapatban. Chiara Malvestiti 2015-ben került az együttesbe, de a turné idején szülési szabadságon lesz, így 2014 után visszatér közénk Lori Lewis.”

A CONCERTO Music bemutatja: ‘Leviathan Tour 2024’
Therion
+ guests
Barba Negra, 2024. március 12.
Jegyek a Rock1 rendszerében vásárolhatók elővételben 9 900 Ft-ért, a koncert napján 10 900 Ft-ért.
További információ az esemény Facebook-oldalán.

Therion

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.