I Helvete – Suuri Puhdistus – új videó

Fémforgács

Suuri Puhdistus dalának videójával jelentkezett a melodikus black/death metalos I Helvete. A finn zenekar november 24-én, az Inverse Records gondozásában adja ki második lemezét Yksi yhteinen yhteiskunta címmel, aminek ez a klip már a második előzetese.

A Suuri Puhdistus dal kompozíciója egy nyomasztóan komor hangulattal rendelkezik, amíg a refrén és a középső rész fülbemászó szépséget nem hoz bele. A Suuri Puhdistus az egyik utolsó dal, amely a második albumunkhoz készült. Szerettem volna egy olyan számot is a lemezen, ami egy kicsit gyorsabb és rövidebb a többinél. A dal hosszú munkálatokat követően kezdte elnyerni végleges formáját. Erre a dalra tulajdonképpen már a megírása pillanatában klipként tekintettünk. A videó egyfajta megoldást jelentett arra, hogy a dal energiáját megtartsuk, így a klip elkészítése teljesen természetesnek tűnt számomra.” – mondta az énekes/gitáros Aleksi Mäkelä.

Yksi yhteinen yhteiskunta című albumukon egy olyan mozgalom történetét mesélik el, amely szerint a modern világ rossz irányba halad, és halálra van ítélve. Ezért el akarja pusztítani a jelenlegi társadalmat, hogy egy újat építhessen. A bolygó fenntarthatóságának megőrzése masszív és radikális cselekvést igényel – és ezt nem mindenki élheti túl. A „nagy bummot” követően a kiválasztott emberek felemelkednek a hamvaikból… egy új, gyönyörű világba.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.