Blow Your Brains Out – The Big Escape (2023)

Fémforgács

Unod a NYHC-t? Várj még egy percet, mert ezt hallanod kell! Itt van öt fickó, olyan bandákban tolják, mint az Inside, Stand United, Civil Defense, stb. Ugye már érted, hogy HARDCORE? És ez nem a sokadik keleti parti száraztészta, amiről a részeg harrington dzsekis fazon fröcsög neked a pultnál, hogy eztmuszájmeghallgatnóód! Illetve keleti, de teljesen más ország. Ez Tokyo hardcore! Blow Your Brains Out! Gondolj a The Abusedre, rögtön le fog esni az is, honnan a név és a borító. Fullos omázs. Már 2019-ben összehozták a bandát, egy demo is megjelent. Érdemes meghallgatni, hasonló minőség, lesznek ismerős pillanatok, ha a friss már megvolt. Kár, hogy ennyit kellett várni rá, nyilván nekik is bekavart A Nagy Vész. Ez a csapat viszont mostanra ért össze igazán.

Szóval ugrottunk tízezer kilométert, de az alma itt is romlott. Élhetsz a világ egyik legdrágább városában, ha nyitva van a szemed, tudni fogod, mi van. A cukormáz alatt minden rendszer egyforma. Ez pedig egy rohadt dühös zene! The Big Escape – meghallgatod ezt a lemezt, és csak néhány percre is, de elmenekülhetsz az őrülettől. Nagyon egyben van az anyag. Bő tizenöt perc az egész, és nincs egy felesleges pillanat. Kai az arcodba üvölti, miért olyan mocskos és korrupt az egész világ, amerre csak nézel. Kivéve a The Fighter, az a Rocky-filmekről szól. Miért is ne férne bele egy ballada a bunyóshoz? Amúgy az egyik legmaradandóbb dal a sorból. 2023-ban ezé az öt arcé a megtiszteltetés, hogy a hardcore definíciója legyenek. Ha valaki azt kéri, mutasd be a műfajt, nyomd be a BYBO-t. Mehet a mosh, hatalmas breakdownok, néha egy-egy szóló is megengedett.

És ismét 10 pont a japán fővárosnak! Saját hangja van a srácoknak, maximálisan az övék a Youth Crew scene öröksége. Egyes szakportálokon már a márciusi megjelenéskor az év anyagai közt emlegették, és rohadtul igazuk volt. Van, amikor egyszerűen tudod. Hát ez nagyon olyan. Remélem, évente lesz valami újdonság tőlük.

Mi fog történni veled, ha meghallgatod? Csekkold a borítót!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.