PAIN – Álhírek a médiában

Hard Rock Magazin

Új nótával jelentkezett a Peter Tägtgren vezette PAIN zenekar, akik hat év után indulnak újra turnézni, november 1-én Budapesten is fellépnek az Ensiferum társaságában, bejelentették a további fellépőket is a hazánkban már többször megfordult svéd Eleine és a most bemutatkozó, szamurájmetált játszó japán RYUJIN személyében.

November 1-én Budapestre érkezik Peter Tägtgren zenekara, a PAIN, a főnök korábban azt mondta, hogy a turné kezdete előtt még néhány új dalt bemutatnak. Ezek közül megérkezett az első tétel, a Revolution. A friss dalról Peter így nyilatkozott: „Együtt írtuk ezt a dalt a fiammal, Sebastiannal, ő írta a zenét, én pedig a szöveget. És nagyszerű lett! Nagyon büszkék vagyunk erre a dalra. A dalszöveg a közösségi médiában és a híradásokban található álhírekről szól, egy átlagos ember számára nehéz megítélni, hogy mi a helytálló és mi a téves.”
A csapat hat év várakozás után indul újra útnak Európába és az Egyesült Királyságba. Peter turnécsapata az alábbi zenészekből áll majd, a doboknál a fia, Sebastian Tägtgren, a basszusgitáros az a Jonathan Olsson, aki a Dynazty tagjaként többször megfordult hazánkban. Gitáros poszton egy másik Sebastian, Sebastian Svalland játszik. A rajongók egy energikus show-ra számíthatnak, tele a Pain jellegzetes slágereivel, mint a Shut Your Mouth, a Same Old Song, a Call Me vagy a legújabb sláger, a Party In My Hand. És, ahogy Peter megígérte, valami újdonsággal is bővülni fog a program, mint például ez a Revolution című új dal, melyhez készült videó most megtekinthető:

A finn Ensiferum a folk alapokra építő dallamos, epikus hangvételű death metal jeles képviselője, utoljára 2020-ban jelentettek meg nagylemezt ‘Thalassic’ címmel.

Júliusban jelent meg az Eleine negyedik nagylemeze, a ‘We Shall Remain’, várhatóan ennek dalai kerülnek előtérbe a turnén. A bandának ez lesz a negyedik fellépése hazánkban, jártak már itt a Myrath előzenekaraként, bemelegítettek a Sonata Arctica akusztikus turnéján, majd újra elektromos hangszerekkel a Kamelot előtt.

A RYUJIN egy régi/új japán metálzenekar, korábbi nevükön (GYZE) négy nagylemezt adtak ki, szeptember 13-án jelentették be az új néven, RYUJIN-ként megjelenő ötödik stúdióalbumot, melyet a Napalm Records ad ki 2024. január 12-én. Ryoji Shinomoto, a RYUJIN agytrösztje az albumról és az új kislemezről: „Ez a Gyzétől a RYUJIN-ig tartó evolúció első lemeze! Szeretnénk, ha mindenki élvezné a távol-keleti szamurájmetált! A Matthew [Matthew Kiichi Heafy] által készített album új ajtókat nyit meg előttünk, és megtiszteltetés számunkra, hogy a legendás Napalm Recordsnál jelentethetjük meg!”

A Livesound bemutatja: I AM on Tour
PAIN, Ensiferum Eleine, RYUJIN koncertek
Budapest, Dürer Kert, 2023. november 1. 19 óra
Belépő: október 1-ig 9900 Ft, utána 10 900 Ft, a koncert napján 11 900 Ft. Jegyet a TIXA oldalán lehet vásárolni, további információk az esemény Facebook-oldalán.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.