Mutilation Case – Magyar rémtörténetek

Fémforgács

A magyar kriminológia kegyetlen gyilkosainak történetét dolgozza fel a dadaista death metal vonalas Mutilation Case. Ebben az új formációban a hazai underground metaléra két jeles alakja Jim Jones (Purulent Rites, Phoschydeux) és N. (Rém) tevékenykedik. A zenekar október során adja ki kilenc dalos bemutatkozó lemezét. A kilenc dalból hat Magyarország sötét múltjából, egy-egy őrült gyilkosnak történetet dolgoznak fel, melyek közül elsőként, Bádog szemfedél daluk által a cinkotai bádogos, Kiss Béla rémtörténete ismerhető meg. A dalban Rózsavölgyi Bence (Ghost Toast, Deeprecen Booking) gitár-szólózik.  

Kiss Béláról, Dulai Péter kriminalista által az alábbiakat tudhatjuk meg:

Kiss Béla, a „cinkotai bádogos” nevéhez legalább 24 rendbeli gyilkosság köthető. Az 1877. július 28-án, Izsákon született férfi iparigazolványát 1905-ben váltotta ki Cinkotán. Ekkor nyitotta meg önálló bádogosműhelyét, ahol áldozataival végzett. Áldozatainak egy részét, szám szerint hetet lezárt, lecinkezett bádoghordókba rejtette, melyeket birtokán tárolt trófeaként. Rémtetteire 1916. május 10-én derült fény, amikor főbérlője bement a birtokra bádogért. Az osztrák-magyar hadsereg jelentése szerint az 1914-ben hadba vonult Kiss Béla szerb hadifogságba esett és meghalt, a rendőrség azonban nem zárta le a nyomozást, azt gyanítván, hogy a cinkotai bádogos új személyazonosságot vett fel. Holttestét sosem találták meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.