SFV – itt a banda első klipje

Fémforgács

A nyolcvanas évek hardrockját idéző zenéjű és megjelenésű, nyugat magyarországi csapat elhozta az első klipet az őszi lemezéről.

“Az Analog Music Hall-ban forgattuk reggeltől estig. A két lábdobba is lámpákat raktunk, amitől még jobban mutatott az emelvényen, nagyon látványosra sikerült szerintem. Lauter Attila volt a fő világosító és rendező, Bikali Sanyi volt az operatőr, és Matyovszky Benedek vágta össze a végleges klipet. Mindegyikük profi munkát végzett, akárcsak az ismerősökből és barátokból álló statiszták, akik nélkül nem lehetett volna ilyen a klip. Jó hangulat volt egész nap, pizzát is rendeltünk, söröztünk, a pörgés mellett pár perc beszélgetés is belefért azért. Király volt a nap, többször kéne klipet forgatnunk.” – fejtette ki Slezák Bálint dobos.

Az októberben megjelenő ‘We Are’ című albumot a csapat Nóniusz Gábor producerrel készítette. A zenekart a nyolcvanas évekre jellemző nagy vokálok és megalomán megoldások mellett jellemzi 21. századi sodrás és a mélyre hangolt gitárok használata is.

“A zenekart úgy írnám le hogy egy erős 80’s inspirációból kiinduló, de 2023-as modern, melodic hard rock, néhol metálosabb elemekkel. Szóval Revivalt mondanék. Dob hangzásban a 80-as évek verhetetlen, az óriási gated reverbek, és a stadion dob sound az alapvető volt nálunk is, és azt megígérhetem, hogy tőlünk olyan zene nem fog megjelenni, amin rosszul szólna a dob. Amikor hallgattam a Def Leppardot, Whitesnaket, Bon Jovit, úgy voltam vele, hogy nekem is ilyen dob sound kell, csak lehetőleg még jobb és még nagyobb, úgyhogy a következő anyagokon is ez lesz a cél. Az említett 80-as évek beli bandákon kívűl nagy kedvenceim még a KISS, Van Halen és a GIANT, de az újabb bandák közül is többen voltak rám hatással például a Steel Panther, Five Finger Death Punch és a blink-182. A blink-ből Travis Barker dobolása nagy hatással volt a stílusomra.”

A videoklip a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzenei Programjának támogatásával készült el.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.