Derek Sherinian és Simon Phillips koncertfelvétellel jelentkezik

Hard Rock Magazin

20 év közös zenélés után Derek Sherinian és Simon Phillips első közös koncertfelvételét adja ki az Inside Out Music augusztus végén. A The Grape Venturában felvett előadáson Ron „Bumblefoot” Thal és Ric Fierabracci zenélt a nagyszerű párossal. A kiadványról elsőként az Aurora Australis lett publikus.

Derek Sherinian (Sons Of Apollo, Black Country Communion, ex-Dream Theater) és Simon Phillips (Protocol, ex-Toto) zenei szövetsége már két évtizedes múltra tekint vissza, de Derek 2020-as ’The Phoenix’ és a 2022-es ’Vortex’ lemeze óta szinte folyamatosan dolgoznak együtt. A páros 2022. augusztus 29-én a kaliforniai Venturában található The Grape Venturában mutatta be élőben a billentyűs instrumentális szerzeményeit, az előadáshoz Ron „Bumblefoot” Thal (Sons Of Apollo) gitáros és Ric Fierabracci basszusgitáros társult. Ennek a koncertnek az anyagát adja ki augusztus 25-én az Inside Out Music ‘Sherinian/Phillips Live’ címmel digipak CD-n és vinyl lemezen is. Az est folyamán több mű is megszólalt a ’Vortex’-ről, mint például a címadó tétel, a Seven Seas és az Aurora Australis. Utóbbiról az alábbi kisfilmet viszont az örményországi Starmus Armenia fesztiválon vették fel, a kaliforniai előadás után 9 nappal.

A ‘Sherinian/Phillips Live’ műsora:

01. The Vortex
02. Empyrean Sky
03. Temple Of Helios
04. Inertia
05. Alpha Burst
06. Barnacus
07. Seven Seas
08. Ascension
09. The Phoenix
10. Introduction
11. Aurora Australis

Serinian-Phillips

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.