Doro – Mad Max ihletésű videót kapott az új dal

Hard Rock Magazin

40 éves alkotói munkásságát megünneplendő, Doro egy vadiúj anyaggal jelentkezik az ősz folyamán, aminek első tételéhez készült látványos videó egy utópisztikus világba kalauzol el minket.

1983-ban Düsseldorfban egy Dorothee Pesch nevű 19 éves lány elindult, hogy meghódítsa a rock világát. Most, 40 évvel később, számtalan díjat bezsebelve és több mint 10 millió eladott albummal a háta mögött Doro a metálvilág vitathatatlan királynője. Ennek megünnepléseként október 27-én egy igen vaskos anyag érkezik a német hölgytől ’Conqueress – Forever Strong And Proud’ címmel a Nuclear Blast gondozásában. A kiadvány igazán intenzív és kemény munka eredménye, az énekeső Miamiban, New Yorkban és Hamburgban is dolgozott az albumon és megmutatja, hogy jelenleg is alkotóereje teljében van.
„Először csak ’Forever Strong & Proud’ címet akartam adni a lemeznek, de aztán úgy gondoltam, hogy valami többre van szükség, mert meghódítottuk a világot! – meséli nevetve az énekesnő. – A Conqueress erőteljesebben hangzik. Ez a »hódító« női formája, és úgy gondoltam, hogy ez menő. Mindig is szerettem a conquistador szót. Rengeteg ötletem volt a címre, és aztán az utolsó két hétben döntöttem, ami mindenkit az őrületbe kergetett, mert mindig minden az utolsó pillanatban történik.”
Majd így folytatta: „Nagyon büszke vagyok az egészre. Minden albummal elindulsz valahonnan, aztán valahol máshol végzed, és ezt szeretem. Rengeteget dolgoztunk! Vannak dalok, amiket meg sem kevertünk, mert annyi ötletem volt. Néhány dalban megvan az a varázslat, amit egy albumon szeretnél hallani, és néhány talán jobb bónusznótaként. 19 dalt vettünk fel, de ez sok. Vannak az albumon klasszikus metáldalok, van néhány remek rockdal a rádióknak és persze néhány ballada is.”

Igazi kuriózum az anyagon a Living After Midnight, a Judas Priest klasszikusának feldolgozása, amelyben Rob Halford maga is énekel. „Az egész ötlet a franciaországi Hellfesten született – emlékezik vissza Doro. – Életem első turnéja még 86-ban a Judas Priesttel volt. Azóta is kapcsolatban vagyunk és barátok maradtunk. A Hellfesten a backstage-ben lógtunk, beszélgettünk és valaki bedobta, hogy kéne együtt csinálnunk valamit. Mindig is szerettem volna Robbal énekelni és az álmaim dala a Living After Midnight volt! Rob az egyik kedvenc énekesem és nagy inspirációm. Szóval ezzel egy újabb álmom vált valóra.”

Az album felvezetőjeként érkező Time For Justice című nóta egy igen látványos, tüzes, Mad Max stílusú videót kapott, amely erőteljes és vad hangulatával azonnal magával ragad. Az album előrendelhető a kiadó oldalán, természetesen többféle verzióban. A mindent vivő box set tartalma az anyag 2CD-s digibook verziója, 2 LP, pengető, medál, számozott és aláírt tanúsítvány és felvarró.
A hazai forgalmazóknál jelenleg CD, 2 CD, albumfotós picture és fehér-fekete fröccsöntött mintás vinyl formátumban rendelhető az anyag.

Doro

’Conqueress – Forever Strong And Proud’ dallista:

CD1

01. Children Of The Dawn
02. Fire In The Sky
03. Living After Midnight
04. All For You
05. Lean Mean Rock Machine
06. I Will Prevail
07. Bond Unending
08. Time For Justice
09. Fels in der Brandung
10. Love Breaks Chains
11. Drive Me Wild
12. Rise
13. Best In Me
14. Heavenly Creatures
15. Total Eclipse Of The Heart

CD2.

16. Warlocks And Witches (Intro)
17. Horns Up High
18. True Metal Maniacs
19. Heart In Pain
20. The Four Horsemen

Doro

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.