Corey Taylor új kedvence a nálunk is hamarosan fellépő Sleep Token

Hard Rock Magazin

A Slipknot-frontember Corey Taylornak szeptember 15-én jelenik meg a második szólóalbuma, ennek kapcsán szóba került az is, hogy a pletykákkal ellentétben nem ő a feltörekvő Sleep Token frontembere. Az egyre népszerűbb londoni banda az Architects és a Heriot társaságában lép fel augusztus 2-án a Budapest Parkban.

Corey Taylor a Sleep Tokent nevezi a heavy music egyik új zászlóvivőjének. A rejtélyes és maszk mögött rejtőzködő – műfajokon átívelő stílusban játszó – csapat szerinte komoly hasonlóságot mutat a korai Slipknottal, Taylor kinyilvánította a banda iránti rajongását.
„Amikor először hallottam őket, azt kérdeztem, hogy mi a franc ez, igazi új hangot hallok! Van benne metal, pop, jazz, ráadásul senki se tudja, hogy kik ők. Szeretem, hogy nem akarják, hogy megismerjék őket, ráadásul vannak utalások a korai Slipknotra.”
A Sleep Token harmadik albuma három hete jelent meg a Spinefarm Recordsnál ‘Take Me Back To Eden’ címmel, az anyag nálunk is kapható CD-n és háromféle vinylen (fekete, fluoreszkáló és pink), illetve az alábbi hivatalos playlistre klikkelve streaming-regisztráció nélkül is végighallgatható.
A zenekar múlt héten kezdte idei 66 állomásos koncertkörútjának második európai fordulóját – a kettő között lenyomtak egy ausztrál miniturnét is –, hozzánk augusztus 2-án érnek az Architects és a Heriot társaságában. Jegyek kaphatók a Funcode-nál, további részletek az esemény Facebook-oldalán.

A Sleep Tokent magasztaló Corey Taylor második szólólemeze szeptember 15-én érkezik ‘CMF2’ címmel, amelynek Jay Ruston volt a producere, akárcsak a CT-portfólióhoz tartozó ’Hydrograd’-nak (Stone Sour), valamint a ’CMFT’-nek is. Corey (ének, gitár) zenekarának a felállása a következő: Zach Throne (gitár), Dustin Robert (dob), Christian Martucci (gitár) és Eliot Lorango (bassszusgitár).
A Beyond című előzetes nemrég jelent meg, –  a ’CMF2’ borítójához hasonlóan – a hozzá forgatott klip megidézi Corey Slipknot-pályafutásának eddigi maszkos karaktereit. A dal eredete egészen 2006-ig nyúlik vissza, erről így nyilatkozott az énekes: „Ezt eredetileg egy agresszív, romantikus számnak írtam, de most már úgy tekintek már rá, mint egy dalra, ami összehozza az embereket, akikkel szeretném tudatni, hogy a zeném túlmutat azon, amit esetleg gondolnak rólam, és talán tévhitben éltek eddig velem kapcsolatban. Nem ez az új névjegyem, hanem inkább egyfajta figyelemfelkeltés, mitha azt mondanám, hogy rendben, fordítsunk mindent a feje tetejére! Tekintsétek fenyegetésnek, hogy ez is én vagyok!”
Az anyagot a BMG adja ki, már itthon is előrendelhető CD-n, fekete és átlátszó fehér vinylen.

’CMF2’ dallista:

01. The Box
02. Post Traumatic Blues
03. Talk Sick
04. Breath Of Fresh Smoke
05. Beyond
06. We Are The Rest
07. Midnight
08. Starmate
09. Sorry Me
10. Punchline
11. Someday I’ll Change Your Mind
12. All I Want Is Hate
13. Dead Flies

Corey Taylor

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.