Hexvessel – Az istenek atmoszférái

Fémforgács

Szeptember 22-én új nagylemezt ad ki a pszichedelikus folk-rockot játszó finn Hexvessel. Lemezük Polar Veil címmel a Svart Records gondozásában kerül napvilágra, amiről máris itt van Older Than the Gods daluk hivatalos videója. A dalban Okoi Thierry Jones (Bölzer) vendégeskedik.

Az igazi szabadság a természetben rejlik, egyszerűen csak meg kell értenünk az általa beszélt nyelvet.” – mondta a videóról Mathew ’Kvohst’ McNerney énekes/gitáros, aki mellesleg a klipet is rendezte. “Ez a hangulat és ez a törekvés időtlen, a jutalom pedig határtalan. Az Older Than the Gods című dalhoz készített videó azokat a jeleket és adományokat ábrázolja, amelyeket az erdő adott nekem a különböző túrák során. Az atmoszféráról és az érzésről szól, valamint arról az elképzelésről, hogy mit is jelenthet valójában egy spirituális otthon. Minden, amit a természet képvisel, azt a vallás gonosznak ábrázolja, ám a természet idősebb az isteneknél. Mi a csillagok robbanásából, a világegyetem káoszából és pusztulásából vagyunk teremtve. Ez egy sokkal nagyobb és varázslatosabb történet, mint bármi, amit a Biblia vagy a Korán elő tud állítani.

Hexvessel – Polar Veil

(Svart Records)

1. The Tundra Is Awake

2. Older Than The Gods

3. Listen To The River

4. A Cabin In Montana

5. Eternal Meadow

6. Crepuscular Creatures

7. Ring

8. Homeward Polar Spirit

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.