Fesztiválajánló 2023/ I.

rattlead.hu

Metaldays, Lake Velenje, Szlovénia 2023. 07.30-08.05.

Fogalmazzunk úgy, hogy néhány év kihagyás után illő lenne úgy kimennem egy metalfesztiválra mint rajongó, és nemcsak mint zenész.

Erre pedig meg lett az ideális választásom, és az nem más mint a Metaldays Fesztivál!

A Fesztivált Szlovéniában, a Velenje tónál fogják most megrendezni július 30-ától egészen augusztus  5-ig, mivel az előző helyről (Tolmin) el kellett költözniük. Azonban ez nem fogja azt jelenteni, hogy lejjebb adnak a minőségből, hiszen összesen 136 zenekar fog fellépni a létező összes metalműfajból! Olyan nagy nevek is részt vesznek ezen a rangos csecsenlagzin mint: Helloween, Kreator, Biohazard, Carcass, Abbath, Paradise Lost, At The Gates, Heaven Shall Burn, Killswitch Engage, Sacred Reich, Vital Remains, Russian Circles, Belphegor, Brand Of Sacrifice, Napalm Death, Equilibrum, Kataklysm, Tesseract, Marduk és olyan kis nevek mint például: Graphic Nature, Orbit Culture, Nervosa, Thundermother, Endseeker, Gatecreeper, Mass Hysteria, Chemicide és még sorolhatnám őket, de sajnos erre nincs időm! (hehehe)

A kiváló zene mellett különböző programok is várják a látogatókat, mint a kovácsműhelyek, metaljoga vagy fitnesz, különböző interaktív vetélkedő versenyek, merchandise standok végig a területen és persze, ha már egy tó közelében van a fesztivál, akkor értelemszerűen adott a strand is.

Akinek esetleg felkeltette az érdeklődését a fesztivál, az járjon utána, és ha nincs még lefixált programotok a nyárra, akkor gyertek a Metaldays-re, és élvezzük ott a nyarat! Jegyek és bérletek még bőven kaphatók, úgyhogy senki semmiről nincs lecsúszva.

Szóval Metaldays, Lake Velenje, július 30-tól augusztus 30-ig.

Nagyon javasolt!

Mácsai Dani

Alcatraz Open Air, Kortrijk, Belgium – 2023. 08. 11-13.

A tavalyi barcelonai fesztivállátogatásunk olyan jól sikerült, hogy tavasszal ismét felmerült, hogy a szerkesztőség jelentős hányada (Coly, Majka, John Quail és jómagam) ismét útra kellene, hogy kelljen valahová. Ezúttal a belgiumi Kortrijkra esett a választás, mivel még egyikünk sem járt ott, és a line-up is igen ütősnek ígérkezik. Bár Kortrijkba nem a legegyszerűbb az eljutás, hiszen a repülés után Charleroi-ban még vonatra kell pattannunk, hogy brüsszeli átszállással, másfél óra alatt eljussunk a végcélunkhoz, de nekünk semmi sem drága, ha a Rattle-olvasók kiszolgálásáról van szó, hiszen idén nyáron is érkezni fognak hangulatriportjaink és videóink.

Nekem természetesen a már általam többször látott Blind Guardian, Dynazty, Overkill, Sepultura, Obituary, Possessed és a Sacred Reich a fő vonzerő, de végre láthatom majd élőben az olyan kedvenceimet is, mint az Evil Dead, a Gatecreeper, a mega meglepetés fellépő Depressive Age, az utolsó lemezét kiadó és hamarosan visszavonuló Holy Moses, a Sodom, a Deicide, és a hab a tortán, az újra összeállt Forbidden. Baromi izgalmasan hangzik ez az egész, és még az itt felsoroltakon kívül is van jó pár banda a megnézendő listámon a fesztiválról, szóval unatkozni nem fogunk, főleg a társaság vegyes ízlését ismerve. Csakis egyet bánhatunk: hogy Majkának megint nem lesz Saxon! 🙂

Egyéb, eddig nem említett, nevesebb fellépők:

Powerwolf, Electric Callboy, KK’s Priest, Trivium, Alestorm, Killswitch Engage, MSG, Biohazard, Amorphis, Hypocrisy, Metal Church, The Exploited, Kataklysm, Belphegor, Agnostic Front, Grave Digger, Vicious Rumors

Költségek:

Repjegy Budapestről Charleroi-ba: kb. 60000 Ft/fő

Átjutás Charleroi-ból Kortrijkba: kb. 20000 Ft/fő

Szállás: három éjszakára 110000 Ft/fő (ez nyilván olcsóbban is megoldható, de kicsit későn ébredtünk, így egész Kortrijkban csak egy négycsillagos szálloda maradt nekünk, ha így nézzük, már nem is annyira horror az ár – különösen Belgiumban)

70 000 tons of metal – Miami, Florida – Puerto Plata, Dominikai Köztársaság – Miami, Florida 2024. 01.29. – 02.02.

Úgy tűnik, a szervezők végre meghallották a nép szavát, és most az év vége helyett már májusban nevekkel jelentkeztek (összesen eddig 13-mal) és május 30-án az Aranykártyás utazók már foglalhatnak is! Az úti cél is komolyabbra sikerült 2024-re, ezúttal nem Miami partjaitól 50 kilométerre lesz a buli, mint tavaly, hanem a hajó egészen Dominikáig fog siklani, vagyis minden jel arra utal, hogy ezúttal nagyon összeszedték magukat a 70 000 tonnások, és igyekeznek minél jobban kiszolgálni a közönséget, ami eddig nem volt rájuk jellemző. Emellett már azt is tudni lehet, hogy az Angra a hajón fogja forgatni az új videóklipjét, az Aborted pedig ott fogja először élőben előadni az akkoriban megjelenő új lemezét, szóval több, mint ígéretes a kezdés.

Természetesen nekem már megvan a jegyem, így jövő év elején sem menekültök a napi beszámolóim elől. Az első felhozatalból leginkább eddig az Unleashedet, a Cryptát és a Nervosát várom, de természetesen az igazi hardcore rajongók már gyártják a zenekarleírásokat és a Spotify-listákat, így biztosan idén is jó pár új kedvenccel gyarapodhatok majd egy kis olvasás-hallgatás után.

Az eddig meghirdetett fellépők:

Nile, Nanowar of Steel, Epica, Nervosa, Crypta, Unleashed, Aborted, Angra, Draconian, Equilibrium, Lord of the Lost, Thyrfing, Warkings

Költségek:

Repjegy:, 190 000 Ft (British Airways, London érintésével)

Szállás: 160 000 HUF (South Beachen, a buli középpontjában, a part közelében) Hajójegy: 1 500 USD (kb. 500 000 HUF) egy négyágyas kabinban, ezúttal egy amerikai csapattal összebútorozva, akiket a fórumon találtam.

Buga B.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) rattlead.hu nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.