Lacuna Coil: így készült a Comalies XX

Fémcsajok

Tavaly októberben dobta piacra a "Comalies" című albumának felújított változatát "Comalies XX" címmel (kritikánk ITT olvasható) a Lacuna Coil. A milánói zenekar korongja húszéves lett, és bár ez a harmadik nagylemeze volt Cristina Scabbiáéknak, az első sikereket mégis ezzel a kiadvánnyal könyvelhették el. A Heaven's A Lie címet viselő dal kislemezként is megjelent, és csak az Egyesült Államokban több, mint 300.000 példány talált gazdára 2002-2003 folyamán.

Korábban az együttes elárulta: nem volt könnyű dolguk, hiszen az eredeti lemez felvételeinek idején analóg módon kerültek rögzítésre a dalok, de az újrahangszerelt album kedvező fogadtatása minden fáradozást megért. Elmondásuk szerint nem egy remaszterizált lemezt akartak készíteni, inkább vállalták a kockázatot, hogy áthozzák a számokat 2022-es hangzásba.

Most egy dokumentumfilmmel kedveskedik a fanoknak a banda, amelyről Cristina így mesélt:

Ez a videót egy speciális alkalommal vettük fel tavaly, közvetlenül a 'Comalies XX' ünnepi koncertje előtt, Milánóban. Úgy döntöttünk, hogy a mai napon mindenki számára elérhetővé tesszük, hadd ünnepeljen mindenki velünk!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.