Gojira – A Conjurer és az Urne kíséri el Budapestre a francia extrémmetál-csapatot

Hard Rock Magazin

Alig egy évvel a legutóbbi alkalom után újra hazánkba látogat a Duplantier testvérek által vezetett francia extrémmetál-csapat, a Gojira. A főattrakció mellett az eseményt két különleges brit vendég, a Conjurer és az Urne teszi még vonzóbbá.

Ezúttal csupán egy szűk évet kellett várni, hogy a Gojira újra visszatérjen Budapestre, június 12-én a Barba Negra tágas új helyszínén, a Red Stage-en játszik a zenekar. A Gojira alapjait 1996-ban tette le Joe Duplantier énekes-gitáros és testvére, Mario Duplantier dobos, kiegészülve Christian Andreu szólógitárossal és Jean-Michel Labadie basszusgitárossal, akkor még Godzilla néven. A banda nevét 2000-ben változtatták Gojirára jogi problémák miatt. Eddigi pályafutásuk alatt hat nagylemezt jelentettek meg, amelyek folyamatos zenei fejlődést mutatnak, ezáltal mára napjaink egyik legegyedibb és legkülönlegesebb csapatává váltak. Szövegeikben nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy felhívják a figyelmet környezetünk védelmére, és több ízben szót ejtenek az elnyomásba kényszerített őslakosokról is, amit a legfrissebb daluk is bizonyít. A néhány hónapja megjelent Our Time Is Now című dal Mahsza Amíniről, az iráni erkölcsrendészet által életét vesztett nőről szól. A zenekar ezzel a dallal fejezi ki támogatását az elnyomás ellen küzdő iráni nők felé.

Conjurer

Az idei turnéra két ígéretes brit heavy metal csapat, a Conjurer és az Urne kíséri el a franciákat  A Conjurer ’Páthos’ című második nagylemeze a Nuclear Blast gondozásában jelent meg a tavalyi év folyamán. A csapatnak sikerült megugrania a ’Mire’ című első album szintjét, amely 2018-as megjelenése idején bezsebelt jó néhány dicsérő kritikát, amelyek a post-metal egyik legnagyobb ígéretének tartották a csapatot. Ennek megfelelően az új album is sokrétű, nem könnyű hallgatnivaló. Zenéjükről a Sumac, a Mastodon vagy éppen a Gojira juthat eszünkbe. Az 50 perces lemez dalait egyszerre dominálja az esztétika és a súlyosság, és a négyes ezt a maradandó élményt nyújtja a színpadon is.

Urne

A londoni székhelyű Urne a stoner/sludge metal vizein evez, és a kritikusok a stílus nagy ígéretének tartják a 2021-ben megjelent ’Serpent & Spirit’ című debütáló lemez alapján. A folytatás még idén augusztusban napvilágot lát ’A Feast On Sorrow’ címmel, amely Joe Nally – a zenekar basszusgitáros-énekese – szerint nem egy vidám vagy felemelő anyag lesz, hanem inkább nagyon nyers és rideg. Várhatóan nagy adag ízelítőt kaphatnak belőle, akik korán érkeznek a Barba Negrába.

A Concerto Music bemutatja:
Gojira, Conjurer, Urne koncertek
Budapest, Barba Negra Red Stage, június 12. hétfő, 18 óra
Belépő: elővételben 12 900 Ft, a koncert napján 14 900 Ft
Jegyek kaphatók a Ticketportal hálózatában és a Rock1 oldalon.
További információ az esemény Facebook-oldalán.

Gojira

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.