Méhdaganattal operálták Jennifer Gervaist

Fémcsajok

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a starsbourgi industrial/modern metalos Dust In Mind. A zenekar eddig négy lemezt adott ki (kritikák ITT és ITT), tavaly megtartották első headliner turnéjukat is, valamint dolgoznak az új albumon is.

A zenekar frontlánya, Jennifer Gervais ma egy igen érzelmes poszttal jelentkezett be Instagramján, amely bejegyzésben nőgyógyászati betegségéről mesélt - az énekesnőt a napokban endometriózis, petefészek-torzió (a petefészek tulajdonképpeni "csavarodása") és jóindulatú méhdaganat miatt kellett megoperálni.

A nap, amikor kiderült, hogy endometriózisban szenvedek, és 10 cm-es tumor is van a méhemben. Haboztam, hogy megírjam-e ezt a bejegyzést, vagy sem. Ám úgy döntöttem, hogy megteszem magamért, hogy elengedhessem a dolgot, de azért is, hogy erről beszélve segíthessek másoknak. Évek óta szenvedtem az erős menstruációs görcsök miatt, és miután sokáig nem kaptam hivatalos diagnózist, nem vizsgáltattam magam tovább. Öt évig nem mentem orvoshoz.

- kezdte sorait Jen, majd kitért a betegség felfedezésének körülményeire:

A márciusi turnénkon észrevettem, hogy egy göb áll ki a hasamból. A stresszre fogtam, ami akkoriban nagyon elhatalmasodott rajtam. Azonban a fájdalom miatt felkerestem egy orvost, aki egy 10 centis, nem rákos daganatot talált a méhemben és kiderült, hogy endometriózisom is van. A daganatnak nincs köze az endometriózishoz, ez két különböző dolog. Néhány nappal ezelőtt sürgősen kórházba kellett mennem, minden olyan gyorsan történt. Sikeresen eltávolították a tumort, sikerült megmenteni a petefészkeimet és az endometriózisomra is megvan a gyógymód. 

Jen most már otthonában pihen, teljes nyugalomban, elmondása szerint történetét nem titkoltan azért írta meg, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres nőgyógyászati szűrés fontosságára.

316309659_10228781539953477_8177436298801878047_n.jpg

Hibáztam, amikor lustaságból és dacból sokáig nem mentem orvoshoz. A daganat már biztosan korábban is ott volt, és ha időben felfedezik, elkerülhető lett volna a petefészek-csavarodás és a további rizikók. Az endometriózist egyre több nőnél diagnosztizálják, és végre beszélhetünk is róla. Rengeteg nő szenved a tünetektől, és mivel nem veszik őket komolyan, beletörődnek a sorsukba. Most, hogy nálam is felfedezték, kezelést is kapok, amely sok mellékhatással jár.

Eképpen zárta sorait:  

Évekkel ezelőtt abbahagytam mindenféle gyógyszert, a lehető legtermészetesebb életmódot képzeltem el, beismerem, hogy ez megrémít és elkeserít. Én, aki azt hittem, hogy figyelek a testemre, jelet kaptam az Univerzumtól, hogy még sokat kell fejlődnöm. És az, hogy mindez egyszerre történik velem, nem véletlen. Most pihennem kell, valamint el kell fogadnom a valóságot. Továbbra is hálás vagyok azért, hogy megkaphattam ezt a kezelést, azért, hogy a fejlett orvostudománynak köszönhetően eltávolították a daganatot, és hogy most már a gyógyulás útján vagyok. Minden rendben lesz. Visszanyerem az erőmet.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.