Új Savatage album a láthatáron?

Rockvilág.hu online rockmagazin

22 évvel az az eddig utolsó Savatage lemez a Poets of Madmen után most úgy tűnik tényleg új albumon dolgozik Jon Oliva. A 2015-ben a Wacken fesztiválon egyszeri alkalomra feltámasztott legendás csapat akkori koncertje után már többen reménykedtek benne, hogy úja kapunk valamit a Savatage-től, de eddig mindhiába. Noha Jon Oliva többször is elmondta, hogy rengeteg félretett és új zenei ötlete is van amit szívesen felhasználna.Most a görög Rock Hardnak adott interjújában beszélt arról Oliva, hogy épp a stúdióból tart hazafelé ahol új témákon dolgozott melyeket már át is küldött Johnny Lee Middletonnak és Chris Cafferynek, a Savatage basszusgitárosának és gitárosának.  Oliva azt is kihangsúlyozta, hogy várhatóan jövő áprilisban jelenik meg, a jelenleg Curtain Fall munkacímen készülő utolsó Savatage album, melyen a 90-es évek klasszikus felállása lesz hallható. A fentebb említett Caffery, Middleton páros mellett Al Pitrelli gitáron, Jeff Plate dobokon valamint énekesi poszton Zak Stevens lesz hallható Oliva mellett. Továbbá a zenekar eredeti felállásának dobosa Steve Wacholz is szerephez jut majd.

A jelenlegi elképzelés szerint az album zárótétele és egyben címadója a Curtain Fall, egy-száll zongorás darab lesz kizárólag Oliva énekével melyben elköszön majd a rajongóktól. De még ez is változhat, hiszen ahogy az interjúban fogalmazott,  több mint ötven dalkezdeményből válogathat most a csapat, amin vannak olyan témák is még amit Oliva tragikusan fiatalon elhunyt testvére, Criss írt a nyolcvanas évek végén.

Jon Oliva emellett az is hozzátette, hogy a legjobb Savatage album készül most amit valaha írt…

Mindenesetre, ha tényleg érkezik még egy lemez az nagyban meghatározhatja majd a 2024-es évet zeneileg, mi pedig nagyon várjuk.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.