Intranced: Intranced EP 2022

rattlead.hu

Rövid ismertető egy teljesen új zenekarról, mely ismertető igazából nem is erről a zenekarról fog szólni. Szóval az a helyzet, hogy kb. fél évvel ezelőtt Size kolléga bedobott egy kislemezt a „közösbe” megnevezve alatta pár szerkesztőségi tagot, akiknek tetszhet ez a típusú muzsika. Mivel köztük voltam én is udvariasan belehallgattam és azonnal villámcsapásként ért a felismerés, hogy én bizony ezt az énekhangot ismerem, sőt kifejezetten kedvelem. Ez basszus nem lehet más csakis James Paul Luna, az általam nagyon nagyra tartott amerikai Holy Grail énekese!

És akkor most hagyjuk is egy picit még békén az Intranced Ep-t, gyorsan hadd méltassam a sajnos már megboldogult Holy Grailt! A zenekar 2008-ban alakult a kaliforniai Pasadenában és végig technikás, lendületes heavy-power muzsikát játszott, a korai időkben talán némi thrash felhanggal, de az hamar kikopott a zenei világukból. A debütáló lemez is tartogat hatalmas pillanatokat, de az azt követő két album a Ride the Void, és a Times of Pride and Peril már igazi érett zenekari munka. Bizony két örökérvényű album. Meg is fogadtam, ha átjönnek Európába és annak a hozzánk közelebb eső felére (pl: Némtország, Ausztria, Csehország stb) én bizony egészen biztosan megnézem őket. Na több sem kellett nekik mert nemhogy nem jöttek át, de még frankón fel is oszlottak, hogy szakadna rájuk az ég.

És amikor már azt hittem nem hallom többet Luna jellegzetes énekhangját, íme itt van egy új banda új kislemeze, mely kb. ott folytatja, ahol a Holy Grail anno letette a lantot.

A hat számos EP igazából 4 dal ugyanis egy intró vezeti fel és egy csodás, latinos outró zárja le a lemezt. A négy teljes szerzemény viszont tökös, kissé a hetvenes évek rockzenéjéből is ihletet merítő heavy metal muzsikát rejt. Ezt a pszichedelikus világot tükrözi az EP belső képi világa is a Dream Lover lila klipjének jaguárháton lovagló szexi csajszija, vagy Luna koncertekre felvett bőr/szőr mellénye is.

Igazából azért írtam most erről a 2022-es kislemezről, mert a 2023-ra igért debütáló album csak nem akar kijönni, de azt sem szerettem volna, hogy aki kedveli ezt a típusú heavy metalt, az ne tudjon erről a szuper amerikai bandáról, mely (nagyon remélem), hogy hamarosan egy erős lemezzel örvendeztet meg minket.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) rattlead.hu nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.