Thy Catafalque és Kalandra is lesz a Fekete Zajon

Nuskull Magazin

Újabb fellépőcsomagot jelentett be a Fekete Zaj fesztivál, benne 9 új névvel. Az egyik legfontosabb újdonság az, hogy a 2021-es, akkor még összenépi tribute jelleggel előadott nagykoncert után most debütál a feszten a  Thy Catafalque élő formációja. A zenekarnak (vagyis hát Kátai Tamás alapítónak) addigra egyébként megjelenik az új albuma is, ami az előzőekhez képest sokkal inkább extrém metalos lesz.

A másik húzónév pedig a Kalandra, akik legutóbb márciusban játszottak volna a Leprous előtt, de a zenekarok turnébuszának lerobbanása miatt elmaradt a koncertjük. Viszont a Zajon amúgy is sokkal nagyobb fless lesz megnézni őket, mint bármelyik fővárosi helyszínen lehetne.

A többi új név:

  • Hocico
  • Edges
  • Leafblade
  • S.N.O.T.
  • Agregator
  • Tudósok
  • Elizabete Balčus

A fesztivál közleménye:

9 új névvel bővült az idei Fekete Zaj programja, ezen belül is kiemelt helyet élvez a szívünkben a Thy Catafalque koncertje, hiszen 2021-ben nálunk volt a “nulladik” fellépésnek is felfogható Mezolit-koncert. Legutóbb egy hónapja járt Budapesten a norvég Kalandra, akkor nem tudtak fellépni, így örömmel jelentjük be nektek, hogy augusztusban ott lesznek velünk a Mátra ege alatt, pont úgy, mint a 11 év után visszatérő Hocico. A covid miatt lemondott koncertjét pótolja a Zajon az Edges és a Leafblade. A ’90-es évek végén imádtuk a S.N.O.T ipari zúzását és nagyon örülünk, hogy most újra aktív a banda. Ugyanabban az évtizedben indult az Agregator pályafutása is, idén pedig a Mátrában is megünnepelhetitek velük, hogy 25 éve volt mindez. Mi a közös a Tudósok és a Lettországból érkező Elizabete Balčus között? Szerintünk semmi, de pont arról szól a Zaj, hogy a rengeteg zenei impulzus között megfejthessétek, hogy nektek mit jelentett az adott koncert.

Az idei Zajt augusztus 16. és 19. között rendezik meg a szokásos helyen, a Mátrafüred melletti Sástónál. A mostani nevek mellett fellép többek közt a The Ocean és a VHK, további részletekért lásd a facebookos eseményt.

//www.youtube.com/watch?v=COTJ7oF5wrI

//www.youtube.com/watch?v=zHh4t38f9AM

//www.youtube.com/watch?v=M9ee-CNqLKs

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.