Jön az új Kvelertak-lemez, itt van róla az első bagolyköpet

Nuskull Magazin

A várakozásnak vége, közel három és fél év után érkezik a Kvelertak ötödik nagylemeze. A norvég black ‘n’ roll-banda szeptember 8-ra időzítette az Endling megjelenését, és senkit ne rémítsen meg a cím, az nem a zenekar végére utal, sokkal inkább:

…történeteket mesél el a már kihalt vagy haldokló norvég férfiakról és nőkről. Régi és új mítoszok, kultúra és rituálék elevenednek majd meg a lemezen – maga a folklór, ami nem illik egy televíziós sorozat koncepciójába. A vikingek és trollok megmaradnak a tévének, ez viszont a valóság.

– fogalmazott az anyagról, a banda (egyik) gitárosa, Vidar Landa. A bejelentés mellé egy új dal is érkezett, a Krøterveg Te Helvete, ami nagyjából arról szól, hogy milyen nehézségekkel jár üzemeltetni egy népszerű rockbandát 2023-ban. A lemez dallistája, a klip és a szokásosan gyönyörű borító idelent:

1. Krøterveg Te Helvete
2. Fedrekult
3. Likvoke
4. Motsols
5. Døgeniktens Kvad
6. Endling
7. Skoggangr
8. Paranoia 297
9. Svart September
10. Morild

//www.youtube.com/watch?v=DfS5HlfijVY

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.