Yawning Man – Új lemezt adnak ki

Fémforgács

A kaliforniai instrumentális desert rocker Yawning Man bejelentette új albumát, mely június 16-án Long Walk of the Navajo címmel fog megjelenni a Heavy Psych Sounds kiadásában. Az album címét a navahó törzs 1864-es, Arizonából Új-Mexikótól keletre való áttelepítésének szörnyű története adta, melynek során legalább 200 ember halt meg. A zenekar ezáltal kíván megemlékezni az Egyesült Államok kormánya által 1830 és 1850 között az amerikai őslakosok ellen elkövetett tudatos népírtásról. Erről elsőként Blood Sand tételüket hallgathatjátok meg, ami egy vihar közbeni próba teljes improvizációjából született meg.

Három tételes, 45 perces játékidővel rendelkező Long Walk of the Navajo lemezén a trió, Gary Arce (gitár), Bill Stinson (dob) és Billy Cordell (basszusgitár) visszatér korai improvizációs gyökereihez.

Yawning – Man Long Walk of the Navajo

(Heavy Psych Sounds)

1. Long Walk of the Navajo

2. Respiratory Pause

3. Blood Sand

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.