Devil Music: 15 perces kisfilmmel vezeti fel új lemezét a Portrayal of Guilt

Nuskull Magazin

A texasi Portrayal of Guilt 2017-ben alakult és azóta kísérletezik a saját, blackened screamo-alapú hangzásával. Erre a legújabb bizonyíték a nemrég megjelent Devil Music című, 15 perces dal, ami egy klipet, vagyis inkább egy kisfilmet is kapott. Eddig ez a zenekar legmerészebb és legfurább dobása, ugyanis a szerzeményben egy deka villanygitár sincs, az egész hangszerelést lecserélték csellóra, tubára, kürtre és akusztikus basszusgitárra. Az eredmény pedig lenyűgöző lett.

A történetnek itt még nincs vége, ugyanis nem arról van ám szó, hogy egy akusztikus, szimfonikus zenekarral megtámogatott lemezt fogunk kapni. Matt Kingék tulajdonképpen egy kétoldalas anyagot fognak kiadni, aminek az A oldala öt új, eredeti dalt fog tartalmazni, a B oldal pedig ezek újragondolásának felel majd meg. A most megjelent mű maga a B oldal, ami mindegyik feldolgozást tartalmazza. Ha pedig végighallgatjuk és megpróbáljuk fejben a hangszereket torzított gitárra cserélni, akkor valószínűleg kapunk egy kis képet arról is, milyen lesz az A oldal.

A mozgókép rendezője Emmanuella Zachariou, aki egy középkori, fekete-fehér némafilmet készített, okkult, és itt-ott NSFW képsorokkal. Zachariou a kisfilmről így nyilatkozott:

Amikor először hallottam a Devil Music B-oldalát, rendkívül lenyűgözött a zene filmszerűsége. Mivel a zene – és különösen a súlyosabb és sötétebb hangzások – lelkes imádójaként kerültem be a filmkészítés és művészetek szakmájába, mindig is mélyen személyes célom volt, hogy olyan projekteket hozzak létre, amelyek nemcsak kiemelik az ilyen kompozíciók rendkívül bonyolult természetét, hanem megpróbálják egy igazi filmes hangulatban vizualizálni.

A számok vonós elemei sokat segítettek abban, hogy lelki szemeimmel elképzeljem a középkori ábrázolásmódot, és ebből kiindulva szerettem volna egy kicsit tisztelegni a ’90-es évek black metal promófotói előtt, valamint néhány kedvenc rendezőm és filmem előtt is. A videó minden eleme szándékos, gondosan kitalált utalás néhány kedvenc filmemre, könyvemre, előadómra és albumomra. Néhány példa: Markéta Lazarová (1967), A vesszőből font ember (1973), Ördögök (1971), To the Devil a Daughter (1976), The Passion of Joan of Arc (1928), Wim Wenders, Jean Rollin, Jesús Franco, Mortiis, egészen a cím szövegezéséig (amelyet a Medieval Marginalia, sőt még az Abigor 1995-ös albumai, a Nachthymnen és az Orkblut – The Retaliation is ihlettek).

A Devil Music április 20-án jelenik meg a Run For Cover Records gondozásában, a számlista pedig az alábbi lesz:

1. One Last Taste of Heaven
2. Untitled
3. Burning Hand
4. Where Angels Come to Die
5. Devil Music

6. I (One Last Taste of Heaven)
7. II (Untitled)
8. III (Burning Hand)
9. IV (Where Angels Come to Die)
10. V (Devil Music)

Az új dalokból párat pedig biztosan élőben is meghallgathatunk április 30-án az Instantban, a Corbata Records és a Cudi Purci Booking közös zenés-disztrózós buliján, ahol a Portrayal mellett fellép még a Müscle Wörship, valamint hazai részről az Anchorless Bodies, a Boru és a VLKN.

//www.youtube.com/watch?v=TvPCAJgy6Bk

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.