Imperium – Országút az Égre / Highway to Heaven – Dupla dalpremier

Fémforgács

Egy újabb dalt mutatott be hamarosan megjelenő debütáló nagylemezéről a Matláry Miklós billentyűs / zeneszerző vezette Imperium. A 2018-ban indult – a Nevergreen és az Ámok zenekarokban már együtt játszott muzsikusok alkotta – formáció Országút az Égre című friss szerzeménye egy vérbeli motoros himnusz, egyben tiszteletadás az amerikai Orange County Choppers felé.

Az új dal egy tipikus motoros himnusz, kicsit a Judas Priest felé imázzsal. Mindannyian nagy motoros rajongók vagyunk, imádjuk a choppereket, és néztük anno az Orange County Choppers műsort Paul Teutul seniorral. Ennek a sorozatnak az egyik részében jelent meg a Dragon Bike, egy custom chopper, ami egy kínai rendelés volt, és a rendelő kívánsága szerint a chopper egy sárkányt formáz meg. Rögtön szembetűnő volt a hasonlóság a Dragon Bike chopper és a Judas Priest ‘Painkiller’ albumának borítóján lévő motor között. Az igazi motor, a Dragon Bike megtetszett nekünk, beleláttuk a motoros élet misztikáját, és ez ihletett meg minket erre a dalra mind zeneileg, mind szövegileg. Engedélyt kértünk az Orange County Choppers cégtől, és Jim Kerr, az OCC műhelyvezetője meg is adta ezt, mivel nagy rock/metal rajongók mindannyian. Mikor meglátta a Dragon Bike-ról készült grafikát, csak annyit írt vissza, hogy ‘awesome’!  Mivel az OCC amerika cég, magától értetődött, hogy angolul is felvesszük a dalt, nem csak magyarul. Az angol változattal – aminek szövegét Dr. Jekyll írta – az Orange County Choppers munkája előtt tisztelgünk.” – mondta Matláry Miklós a dal megszületéséről, és a klipről

Daluk angol nyelvű változata, a Highway to Heaven itt érhető el. A dalban vendégként Marcell Roncsák (Kurta Kocsma, Sin Seekas, Mind Sold Out) ritmusgitározott, a gitárszólót Szasa Friss (Pero Defformero) játszotta. A szöveges videókat Baráth Attila grafikus készítette. A tervek szerint nemsokára megjelenik az Imperium bemutatkozó nagylemeze, amelyen további számos vendégzenész játéka is hallható majd.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.