Első magyarországi klubkoncertes darálására készül a Brujeria

Rockvilág.hu online rockmagazin

A mexikói deathgrind metal zenekar erőszakos és extrém, spanyol nyelvű dalairól ismert. Az
1989 óta aktív zenekar eddig csak fesztiválokon játszott Magyarországon, most azonban az idén 30 éves Matando Güeros albumukkal végre eljött az ideje első hazai klubkoncertjüknek is, úgyhogy minden Brujeriarajongó vésse fel a naptárjába piros betűkkel: július 22., Dürer Kert.
Bár a zenekar Los Angelesben alakult a tagok latinamerikai származásúak és mexikói zenekarként hivatkoznak magukra. Spanyol nyelvű dalaikban olyan témákkal foglalkoznak, mint a sátánizmus, a szex, a bevándorlás, a drogok vagy éppen a politika, a kemény témákhoz pedig brutális hangzás is társul.

A Brujeria eddig négy nagylemezt jelentett meg, mellette számos EPt és válogatásalbumot, most pedig debütáló lemezükkel kelnek útra. A Matando Güeros 1993ban jelent meg és már ennek a számai is a banda számára a mai napig fontos, Mexikóban vitatott témákat boncolgat, mint a drogkereskedelem, sátáni rituálék, a szex, a migráció, az illegális határátlépés és az Amerikaellenesség. A Brujeria koncertjei igazi darálások, azt pedig elképzelni sem tudjuk, milyen vad energiák fognak elszabadulni a banda első saját magyarországi buliján. Aki bírja a grindlegendákat, annak kihagyatatlan a Brujeria koncertje július 22én a Dürer Kertben.

 

Esemény, jegyvásárlás: https://www.facebook.com/events/752078969806688

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.