The Fallen Prophets: Perpetual Damnation (2023)

rattlead.hu

Lehet, hogy már most megtaláltam az év, számomra legjobb death metal lemezét?! Ki tudja? Egy biztos, hogy legyen az akár nagy múltú, és nevű, vagy éppen ismeretlen DM banda, aki az idén majd lemezt szándékozik kiadni, annak igencsak fel kell kötnie a gatyáját, hogy felvegye a versenyt a The Fallen Prophets eme új anyagával, mert egy minden tekintetben kitűnő album született, az szerintem vitathatatlan! Ez a produkció is azon kevés death metal kiadvány közé tartozik, ahol az igényes külső megjelenés teljesen harmonizál a belső tartalommal, ugyanis számomra ismeretlen bandáról lévén szó, ez esetben engem is először az impozáns borító ragadott meg.

Dél-Afrikai csapattól ilyen minőségű muzsikát hallani, számomra legalábbis eléggé meglepő dolog! Ezzel persze nem akarom minősíteni a térség zenei felhozatalát, de tény, hogy Pretoria vagy Fokváros nem tartozik a metal-színtér gyakran emlegetett városai közé.

A hivatalosan március 10.-én kiadott korongon tíz szám hallható közel negyvenöt percben. A műfaj, mint az már kitalálható ,igazi XXI.századi, minőségi modern death metal, egy csipetnyi deathcore-al fűszerezve. Az old school hatás is érződik az anyagon, de nem túl domináns. Az átlag 4-5 perces számok a komplex, több témára épülő vonalon mozognak minden esetben, és sok az ütem váltás is. Nekem zeneileg a KRISIUN féle, úgymond „szögelős” death metal-hoz áll talán legközelebb ez a hangzás, igaz, az anyag összetett jellegéből adódóan elég nehéz pontosan definiálni e zene pontos stílusát, mert mindenből van benne egy kicsi.😀Egy biztos ,hogy a lemez hangzása KIVÁLÓ! Tíz, számomra hibátlan dal alkot itt egy, a műfajhoz hű, kellően brutális és mégis élvezetes művet.

Hatalmas GRATULA az alkotóknak!

Ahelyett hogy belemennék a részletekbe inkább hagyom hogy a zene győzzön meg minden szerencsés érdeklődőt!

Végszó: szerintem 2023-ban kb. ilyen egy tökéletes death metal album! UFF!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) rattlead.hu nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.