Einar Solberg – A Leprous mellett indul a szólókarrier

Hard Rock Magazin

Március 5-én a Leprous élén Budapesten koncertezett Einar Solberg énekes, aki nyáron kiadja első szólóalbumát, ennek már a második kislemezdalát is meghallgathatjuk.


Einar Solberg elindítja szólókarrierjét az Inside Out Musicnál június 2-án megjelenő ’16’ című lemezzel. A kiadványon hallható 11 dalban olyan művészi szempontból hasonlóan gondolkodó dalszerzőkkel, zeneszerzőkkel és zenészekkel dolgozott együtt, akik inspirálták őt alkotói ambíciói megvalósításában. Ők Ihsahn (Emperor, Peccatum), Raphael Weinroth-Browne (Leprous), Ben Levin (ex-Bent Knee), Keli Guðjónsson (Agent Fresco), Hrafnkell Örn Guðjónsson (Agent Fresco), Tor Egil Kreken (Eivind Aarset Trio), Tóti GuðnasonMagnus Børmark (ex-Gåte), és Starofash (Peccatum) és a világhírű virtuóz hegedűs Chris Baum.
A ’16’ már hazai forrásból is megrendelhető digipak CD-n és dupla vinylen, a Grotto után meghallgathatjuk az A Beautiful Life című előzetest is.

’16’ dallista:

01. 16
02. Remember Me
03. A Beautiful Life
04. Where All The Twigs Broke
05. Metacognitive
06. Home
07. Blue Light
08. Grotto
09. Splitting The Soul
10. Over The Top
11. The Glass Is Empty

Einar Solberg

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.