DOL – EP előzetes

Fémforgács

A finn dark rock vonalas DOL idén tavasszal adja ki második EP-jét Amor Brutale címmel. Erről Lillith’s Song daluk videóját tették közre, amit a gitáros-énekes Eero Veri így kommentált:

Pár éve hallottam először Lillith történetét és lenyűgözőnek találtam. Hallottam már ezt a nevet korábban is a popkultúrában, de a teljes történetet nem ismertem. Lillith az összes vámpír és démon anyja,  Lucifer első felesége, aki az előtt Ádám felesége volt, bár szinte minden rá vonatkozó utalás teljesen kimaradt az általunk ismert Bibliából. Ez utóbbi a leglenyűgözőbb állítás számomra, mindig is azt hallottam Évá volt az első felesége. A legenda szerint Lillith egyenrangú volt Ádámmal, nem a bordáiból készült, hanem az Isten úgy alkotta, mint ő. Túlságosan domináns volt, és nem hódolt be Ádámnak, ezért másik feleséget kért Istentől, és így Lillith a pokolba került, és Lucifernek adták.

A dalban igyekszem egy (vámpírszerű) entitásként hivatkozni rá. A szövegben több a vámpír oldala keveredik, ahogy a nő az elején azon gondolkodik, hogy megharapja-e a férfit, és vámpírrá változtatja, de ez milyen hatással lenne a szerelmükre? Utána teljesen uralkodni fog rajta? Csak arra vágyik, hogy egyenrangú partnere legyen. Zenei oldaláról igyekszünk mélyebbre merülni a sötét rock és goth témákban és hangzásokban. Határozottan több szintetizátor és a programozott dobpergés is, mint korábban, de a dallamokba kevertünk hegedűt és csellót is.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.