MELYIK A KEDVENC SLAYER DALOD ÉS MIÉRT?

rattlead.hu

Néhány napja olvastam e témában egy számomra érdekes cikket az angol Hammerben, és onnan jött az ötlet, hogy a külföldi Metal zenei médiában kevésbé jártas Rattle A.D. olvasók is talán szívesen olvasnának erről! Mielőtt bárki is plágiummal vádolna…Ezen cikk zenész nyilatkozat részei tehát ,nem saját “kútfőből fakad”, hanem az említett írásban közölt interjúkból van kiválogatva néhány részlet, a magam illetve a Rattle olvasók érdeklődésének figyelembe vételével!

E cikk írása közben most az ugrott be, hogy 1-2 éve mikor a Rattle INC oldalain együttesek legjobb lemezeiről, dalairól stb. kérdeztünk benneteket ,mennyiszer írtátok ill.írták siránkozva ,közülünk szerkesztők közül is páran, hogy “Olyan nehéz egyet esetleg hármat kiválasztani vagy épp rangsort állítani” , a sok jó album közül. Bla,bla…A francokat nehéz! Mit szólnátok akkor egy ilyen kérdéshez ,mint amire az alul írt zenészek ,mint azt majd olvashatjátok ,lazán lökték is a választ? Több mint 100 Slayer szám közül mondani egy kedvencet. Sima ügy! 

Az azért elég nyilvánvaló, hogy a SLAYER esetében  az Angel of Death és a Raining Blood-on kívül rengeteg más dal is felmerülhet és fel is merül majd egy ilyen kérdésre adható lehetséges válaszként! A cikk végére majd  én is elárulom az egyik kevésbé felkapott kedvenc Slayer dalom és meg is indoklom a választásom. Természetesen kommentben majd ti is leírhatjátok mely számért rajongotok legjobban! KÍVÁNCSI VAGYOK!

A kérdés tehát ,valahogy úgy hangzott minden esetben, hogy: “MELYIK A KEDVENC SLAYER DALOD ÉS MIÉRT?”

Steve ‘Zetro’ Souza (Exodus)

BLACK MAGIC  /Show no Mercy 1983/

Zetro:”Amikor először hallottam a Show No Mercy-t imádtam! Ez más volt mint amit a Bay Area-i bandák csináltak. A Black Magic már elsőre megragadt bennem, nagyon bírom a gitár riff-jét. ’84 január körül még a LEGACY-s időkben volt egy közös fellépésünk a Laaz Rockit-al és a Slayer-rel. Koncert előtt bementem az öltözőjükbe ,bemutatkoztam és megkérdeztem lejátszák e a Black Magic-et.”Igen.-mondta Tom. Aztán a koncert közben egyszer csak hallom ,hogy :”A következő szám Zetro-nak szól, a címe Black Magic.”Ezután Kb.félévig ezzel a sztorival dicsekedtem akkoriban!”

John Tardy (Obituary)

DIE BY THE SWORD   /Show No Mercy 1983/

John: “Azt mondják a toll erősebb mint a kard, de én azt mondom baszd meg a tollat mert meglehet halnod kardtól is. HALJ MEG KARD ÁLTAL?HALJ MEG KARD ÁLTAL!”-üvölti Araya. A gimis időkben rongyosra néztük a haverokkal az Exodus, Slayer, Venom 1985-ös The Ultimate Revenge koncert videót. Annyira jó. Nagyon súlyos és nagyon inspiráló.”

Alissa White-Gluz (Arch Enemy)

HELL AWAITS  /Hell Awaits 1985/

Alissa:”Ez az album abban évben jött ki amikor én születtem. A szám bevezetőjében visszafelé játszott sötét rejtett üzenet után gyors lendületes dalszövegek vannak…Az ének három percnyi jól építkező intrót követően szólal csak meg…ez a dal igazán kielégítő a gyors és dühös metal kedvelőinek. Azok a jellegzetes Hanneman/King szólók már itt is összetéveszthetetlenek, bár itt még kissé gyerekcipőben járnak. Nehéz elképzelni ,hogy egy banda már születésem előtt kiadott ilyen súlyos anyagot. Ők mindig egy nyers és inspiráló úttörői voltak a műfajnak, igazi legendák.”

Corey Taylor (Slipknot)

SOUTH OF HEAVEN  /South of Heaven 1988/

Corey:”Ez a kedvenc Slayer albumom és dalom is egyben. Annyira epikus ahogy kezdődik.Az intro után csak egy újabb bevezető következik, érted? Mikor először hallottam ez kicsit dühített, de aztán amikor beindul a szám ,istenem! Olyan mint egy baseball ütő az arcba! Ez a kedvenc Hanneman/King szerzeményem, Lombardo dob teljesítményén csak nevetni tudok az elismeréstől, Tom hangjában pedig igazi méreg van. Nem ez a legfélelmetesebb Slayer dal és nem is a leggyorsabb, de ebben a számban benne van a Slayer lényege.”

Corey Beaulieu (Trivium)

BITTER PEACE  /Diabolus in Musica 1998/

Corey:”Fiatal koromban én is felfedeztem a Slayer-t. Aztán mikor már rajongójuk lettem, megjelent a Diabolus in Musica.A Bitter Peace már a lemez elején súlyos fülbemászó riffekkel indul ami egy thrash-fesztiválba torkollik. Mindig is azt vallottam hogy ez a szám egy durván alulértékelt Slayer dal. Megmutatja Jeff szerzői nagyszerűségét a súlyos gonosz riffeléstől a háború ihlette szövegig. A Slayernek annyi csodálatos dala van és sokan pont ezt a számot nem veszik észre, de remélem a jövőben ez majd megváltozik.”

Dani Filth  (Cradle of Filth)

REBORN  /Reign in Blood 1986/

Dani: “Valami furcsa oknál fogva nekem mindig is a Reborn volt a kedvenc számom a Reign in Blood albumon, valahol félúton a lemez megalitikus kezdő és záró száma között. Imádom a dal hiperaktív grooveját a viharos sebesség váltásokat és főleg a szövegét az ördöggel kötött egyezményről, és egy boszorkány egyház elleni megtorlásáról, amiért megkínozták és máglyán elégették. A Reborn egy klasszikus Slayer dal ami sokkal nagyobb figyelmet érdemel mint amit kap, ezért az elismerésem.”

Ben Ward  (Orange Goblin)

METAL STORM/FACE THE SLAYER   /Show No Mercy 1983/

Ben:”A Show No Mercy a kedvenc Slayer albumom és ezért tulajdonképpen bármelyik számot választhattam volna róla. Amit szeretek ebben a dalban az az hogy nyilvánvalóan hallhatod hogy imádják a Judas Priest-et és a Maident

viszont már ott van a háttérben az a gonosz fenyegető hangulat, aminek a Slayer a mestere. Csak 5 perc de kb. egymillió riff van ebbe a dalba bezsúfolva. Ezt a zenét én gonosz Heavy Metal-ként definiálnám és kurvár@ imádom!”

Jorgen Munkeby  (Shining)

DISCIPLE   /God Hate Us All  2001/

Jorgen:”Az olyan utcai művészethez méltó lírai sorokkal, mint például: “Mindenkit egyformán utálok! Ezt nem tudod kitépni belőlem! “és a kísértetiesen ismétlődő ordítós refrénnel: “Isten mindnyájunkat gyűlöl!”, szerintem ez a Slayer legfogósabb dala.”

Ross Dolan  (Immolation)

AT DAWN THEY SLEEP  /Hell Awaits  1985/

Ross: “A Hell Awaits véleményem szerint a Slayer legsötétebb albuma az At Dawn They Sleep pedig a legsötétebb és legsúlyosabb számuk. Van valami nagyon nyugtalanító benne, főleg a középső lassabb résznél. A szövegek nagyszerűek és mindig is úgy gondoltam hogy ez egy vértől csöpögős sötét dal a vámpírokról. Az elmúlt 33 évben jó néhányszor láttam őket ezt előadni és mindig feldobódtam tőle.

Larissa Stupar  (Venom Prison)

REPENTLESS   /Repentless  2015/

Larissa:”Rajongok a Slayer újabb cuccaiért és a klasszikus anyagaikért is, szóval nem könnyű választanom. De mindig is az a gondolat motivált velük kapcsolatban, hogy egyszer majd feldolgozzuk a Repentless számukat hogy  az emberek mocskoljanak…ez fantasztikus lenne! Talán majd egyszer!”

Tobias Forge (Ghost)

HAUNTING THE CHAPEL   /Haunting the Chapel ÉP 1984/

Tobias: “Mindigis hatalmas Metallica rajongó voltam és a Slayer bizonyos értelemben az volt ami a Metallica nem és fordítva. A Slayer nevéhez  köthetők akkoriban a leggonoszabb riffek, talán azért mert volt bennük valami őszintén ellenséges. Egyetlen örömteli rész sincs bennük. A dalszövegeik pedig igazán klasszak, jók voltak a szóképeik, nagyszerűen szóltak és csodásan játszottak. A Slayer korai korszaka határozottan a legjobb extrém metal időszakom volt.”

Snake  (Voivod)

CRIONICS   /Show No Mercy  1983/

Snake:”Még mindig emlékszem arra mikor először hallottam a Show No Mercy-t.Ez a zene akkoriban még újdonságnak számított a Metalban. A Slayer olyan zenei megközelítést hozott amit előtte még sosem hallottam. A Crionics felfedte a Slayer zenei hatásait amik egyértelműen az NWOBHM-ban gyökereznek. El tudom képzelni ahogy a srácok Iron Maidenre rázták a fejüket a próbateremben. 

Ennek a számnak az ének dallama fantasztikus és Tom hangja olyan mint egy égő boszorkányé amikor azt kiáltja” Invincible Foe!”(Láthatatlan Ellenség) A tudósokról szóló szöveg akik megdermesztik az elmét és a lelket és félúton hagynak egy halál előtti zónában meglehetősen sci-fi és ijesztő! A szám közepétől a végéig tartó változatos hangszeres részek ,megmutatták zenei tudásukat, és már akkor is tudhatta bárki hogy a Slayer hosszú pályát fog befutni.”

Sipy  (ex-Detonator)

PSYCHOPATHY RED   /World Painted Blood  2009/

Sipy:Egy igazi Hanneman gyöngyszem, egy nekem már nem nagyon tetsző lemezükről. Ez egy minden sallangtól mentes vérbeli thrash nóta. 2:26 perc tömény agresszió a Reign in Blood szellemében.Egyszerűen zseniális!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) rattlead.hu nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.