Vár a halál című dallal jelentkezett a Morte Silmoris zenekar!

Haverock Közösség

Good Day To Die magyar verziójaként jelent meg a Morte Silmoris zenekar dala, ami a Vár a halál címet viseli. A nóta igazi kemény metal, sokat mondó szöveggel. Megjelenés apropójából, megkerestem a zenekar gitárosát Varga Csabit, hogy válaszoljon pár kérdésemre.

Hogy érzitek, hol tart most a Morte Silmoris?

Az együttes 2003-ban alakult. 2019 óta van van együtt a jelenlegi felállás. Ebben az évben hoztuk össze Kapuváron a Summer Destruction Night-ot, ahol thrash metal zenekarok társaságában koncerteztünk. Azóta annyira kinőtte magát a dolog, hogy meghívtuk főzenekarnak a Moby Dicket is. Tavaly elvittük a rendezvényt Szombathelyre és Budapestre is. 2020-ban a 3 EP után elkészült az első nagylemezünk. Ilyen jó összhang még nem volt a Silmorisban az előtt. Lelkes mindenki, nagyon egymásra találtunk.

Kezdetektől nézve sokat haladtatok előre, koncerteztek mindenfele, és egyre többen vannak a bulikon. Manapság nehéz elérni a közönséget?

Úgy érzem most könnyebb mint egy-két éve. Persze nyomatjuk is rendesen a marketinget: Facebook, Instagram, Tik Tok. Jó érzés amikor megjelennek az emberek Silmoris pólóban, és kiabálják koncerteken, hogy FRIENDLY FIRE. 😃

Megjelent a Good Day To Die c. Dalotok magyar változata. Miért csináltátok meg magyarul is?

Tavaly tavasszal az RPG születésnapján léptünk fel Sopronban. Játszott az Innistrad és a Hungarica is. Adta magát a dolog, hogy mi is megszólaljunk magyarul legalább egy dal erejéig. Gondoltuk felvesszük magyar szöveggel is stúdióban. Egyáltalán nem bántuk meg. Rengeteg pozitív visszajelzés jött ezzel kapcsolatban. El kell gondolkodnunk azon, hogy további pár dalt is megcsináljunk magyarul. Viszont a Silmorisnál ne számítson senki sem magyar nyelvű nagylemezre!

Hol készült a felvétel?

MD stúdióban, Schmiedl Tamásnál a Moby Dick és Bloody Roots frontemberénél. Ha thrash metal albumot akarsz felvenni akkor Smici. De más stílusban is otthon találja magát, profi. 🙂

Lesz esetleg rendes videoklip, vagy marad csak ilyen lyrics formában?

Ez marad csak lyrics formában. Viszont idén 3 videoklippel is jelentkezni fogunk.

Mit terveztek az idei évben, lesznek új dalok, vagy album?

Egy 3 dalos EP-t vettünk fel múltkor:
1. White, Red, Black and Pale,
2. Parallel Realities,
3. Broken Bones.

Ez fog megjelenni nem sokára. Természetesen további új számok írásával is foglalkozunk majd. Rengeteg témánk gyűlt össze.

Vannak már lekötött bulik 2023-ra?

Az év első Silmoris koncertje február 3-án lesz Szombathelyen Végállomásban, a Killersick, az Axemen, és a Monastery zenekarok társaságában.

Március 25. Budapest S8. Underground Club Német thrash/death bandák fesztiválján leszünk vendégek.

Május 27. Szombathely, Végállomás, SDN

Június 9.-10. Budapest, S8 Underground Club, SDN

Július vége, Répcelak, Lak&Roll A többi koncert még szervezés alatt van. Részletek hamarosan. 🙂

Mit üzentek a Morte Silmoris hallgatóknak?

Kövessetek minket, hallgassatok sok Silmoris-t, továbbra is gyertek el koncertjeinkre!

Nincs más hátra, tessék meghallgatni a nótát!
Csabinak pedig köszi a válaszokat, és további sikereket kívánunk!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Haverock Közösség nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.