Sebastian Marino – Szívinfarktus következtében elhunyt az Overkill és az Anvil egykori gitárosa

Rockvilág.hu online rockmagazin

Január elsején, a hajnali órákban, 57 esztendős korában, szívinfarktus következtében elhunyt az Overkill és az Anvil egykori gitárosa, Sebastian Marino. Ahogy az a barátjának, Bruce Pilatónak a bejegyzésében olvasható, Seby egy floridai szilveszteri rendezvényen dolgozott, amikor a tragédia bekövetkezett.

Sebastian Marino annak idején a kanadai Anvil soraiban kezdte professzionális zenei pályafutását, és az 1991-es Worth The Weight lemezen játszott először. Később bekerült az Overkillbe, ahol játékát olyan lemezeken hallhattuk, mint a The Killing Kind, a From the Underground and Below és a Necroshine. Miután visszavonult az aktív zenéléstől, a zeneipar háttérszegmensében tevékenykedett tovább, éveken át dolgozott például Carl Palmer csapatainak stábjában vagy a Yesszel is.

Sebastian Marino négy gyerek édesapja volt, az utóbbi években az Audio Images zene- és videótechnikai cég egyik tulajdonosaként és ügyvezetőjeként tevékenykedett, cégével rendezvények számára biztosított backline, illetve hang- és fénytechnikát. Halálhírét barátja és üzlettársa, Bruce Pilato tette közzé, aki saját jogán is zseniális zenészként hivatkozott rá, olyasvalakire, aki a legjobb barátjaként viselkedett minden kollégával, aki kapcsolatba került vele, és a zene szeretete mentén sokszor dolgozott inkább szerelemből, mint piaci áron.

Nyugodjék békében!




Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.