Fleshgod Apocalypse – Az emlékezet a legerősebb erő a világegyetemben

Fémforgács

Augusztus 23-án jelenik meg a Fleshgod Apocalypse hatodik nagylemeze az Opera. Az olasz szimfonikus death metal művészek lemezét énekesük, Francesco Paolinak a 2021-ben elszenvedett súlyos hegymászóbalesete ihlette.

Láthatóan egy ilyen életmódváltó esemény nagy hatással lett a zenénkre, és rám is. Megviselt, testileg és lelkileg… ezen tapasztalatom megosztása is a gyógyulási folyamatom egy része.” – mondta Francesco Paoli. „A dolog még 2021 augusztusában történt, és magától értetődik, hogy egy ilyen sorsfordító esemény kihatással van a zenénkre is. Fizikai és mentális értelemben egyaránt megviseltek a történtek, és az is a gyógyulási folyamat része, hogy megosztom másokkal az élményt.

A lemez harmadik videójaként a napokban közzétette I Can Never Die daluk videója nézhető meg, amit Francesco így kommentált:

Az emlékezet a legerősebb erő a világegyetemben, hiszen ez az egyetlen dolog, ami halhatatlanságot adhat nekünk. Azt nem lehet becsapni vagy kedvünkre formálni, hiszen végül is azok vagyunk, amiket teszünk, és amit az utókorra hagyunk, hűen tükrözi, milyen férfiak és nők voltunk. Vannak, akik nem adnak megfelelő értéket tetteiknek, az azonnali haszonra összpontosítanak, és elfelejtik, hogy döntéseink döntő hatással vannak a saját magunk és mások létezésére. Különösen akkor, ha művészek vagyunk. Nem szabad elfelejteni, hogy minden, amit létrehozunk, túlél bennünket, saját élete van, és ha egyszer életre kelt, mindenkié lesz, és már nem rendelkezünk felette. A halál bármikor, váratlanul bekövetkezhet, és nincs esélyünk változtatni azon, amit tettünk, ha egyszer már nem leszünk. Ami engem illet, amikor rájöttem, hogy akár meg is halhattam volna, az egyik első gondolatom az volt, hogy ’ki voltam’ és ’mit hagyok hátra’. Felidéztem az egész életemet, és rájöttem, mennyi elszántságot, áldozatot és őszinteséget tettem a művészetbe, és ez annyira büszkévé tett, hogy békében haltam volna meg. Ezért írtuk meg ezt a dalt, ami nem más, mint egy dicső himnusz mindazoknak, akik a lehető legtisztább módon a művészetnek szentelik az életüket.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.