Batushka/Patriarkh – Epic Prophecy For Europe 2024 // Vltimas, God Dethroned // 2024.10.03. A38 Hajó

Fémforgács

Több éve húzódó jogi csatározás után lezárult a Batushka belsőviszálya. A két alapító tag Krzysztof „Derph” Drabikowski és Bartłomiej Krysiuk között 2015 óta folynak viták a zenekar névhasználatáról. Ez a banda kettészakadásához vezetett, aminek jogi vitái következtében Krysiuk úgy döntött, hogy megváltoztatta a zenekar nevét. A Krysiuk-féle Batushka hamarosan Patriarkh néven folytatja karrierjét.

YouTube Video

Az ortodox, szakrális extrém black metal liturgiák továbbra is megmaradnak zenéjük főhúzó erejeként, de egyben egy új korszakot nyitnak meg vallási identitásuknak. Ezért is érdemes lesz október 3-án, az A38 hajón Epic Prophecy For Europe 2024 név alatt megrendezésre kerülő celebrációjukra ellátogatni. A magyar közönség utolsó alkalommal láthatja őket Batushka név alatt és első alkalommal – ha csak néhány új dal erejéig – merülhet el a Patriarkh új hitvilágában. Az est folyamán méltó késérőjük lesz a Rune Eriksen vezette Vltimas és a holland  death metalos God Dethroned. Mindkét csapat új lemezeinek bemutatójával érkezik a hajó koncerttermébe.

Jegyek: Itt // Esemény: Itt

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.