Dream Theater -30 éves az Awake

Rockvilág.hu online rockmagazin

1994 szeptemberében a Lie single-jével indult a harmadik Dream Theater album, az Awake világhódító útja.  Az 1992-es Images & Words sikere után, ami a DT-t a prog metál vezető zenekarává avanzsálta egyik pillanatról a másikra, hatalmas volt az elvárás, hogy Portnoy-ék újra valami olyannal rukkoljanak elő ami legalább az Images szintjét hozza. 
Szeptember végén a Lie klippes verziójával, egy keményebb riff központú dallal lett az album felvezetve, ami október legelején jelent meg.
Egy pillanatig nem volt kérdés, az Awake tökéletes folytatása az Images-nek. Ismét sikerült egy olyan komplex, progresszív alapvetést alkotni, ami ugyanakkor könnyen befogadható és hallgató barát. 1994-ben újra egy 10 pontos mestermű született az Álom Színház konyhájában.

November elsején újra Budapestre látogat a zenekar. Ráadásul 2010 után ismét az alapító doboslegenda Mike Portnoy-jal a soraiban. A negyvenedik évét ünneplő szupercsapat egy extra hosszúságú, előreláthatóan két felvonásos esttel érkezik majd a Budapest Arénába, ahol minden bizonnyal az Awake klasszikusai is előkerülnek majd.

Egy kihagyhatatlan koncertélmény lesz tehát november elsején, ahol nem csak az Images és az Awake kitörölhetetlen dalai, de a négy évtizednyi DT életmű többi slágere is előkerül majd. 

 A CONCERTO Music bemutatja: An Evening With DREAM THEATER – 40th Anniversary Tour 2024 – 2025
2024. November 1., kapunyitás: 18:00
Papp László Budapest Sportaréna
 

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.