NEFALEM – They Bleed Black – premier

Fémforgács

Fotó: Orosz Lilla

Október 4-én jelenik meg a hazai NEFALEM első lemeze. Az A Realm Beyond című album They Bleed Black c. dalához készített klippel indítják el a visszaszámlálást. A zenekart Csendőr Balázs, és Garai Tamás gitárosok alapították 2018-ban. Hozzájuk csatlakozott a későbbiekben Baricsa Gergely basszusgitáros, Horváth Bence dobos és Forczek Ádám énekes. A főként dallamos death metalban utazó ötösfogat tagjai a hazai underground ismert arcai. Olyan zenekarok köthetőek eddigi karrierjükhöz, mint az Against The Fall, Absolved, Carana Padma, Kylfingar, Lovecrose, Needless és Damnation.

A They Bleed Black a zenekar negyedik megjelentett dala, amiben kicsit más perspektívába helyezték a középkori angolszász földművesek reakcióját, mikor vikingek jelentek meg a partjaikon. A hangszeres felvételek a csapat alapító gitárosának, Csendőr Balázsnak a keze munkáját dicsérik és a ToneStone Productions berkein belül készültek. Az éneket pedig a budaörsi Stray Heart Records-ban vették fel Diószegi Kikivel. A dal keverése és masterelése Simon „Simi” István vezetésével a gyulai NO SILENCE STUDIO-ban történt. A képi anyagot Volner Márk és Ugróczi Ádám, azaz az XportFilms készítette.

A zenekar alapítója még tavaly márciusban volt a vendégünk a Fáklya Rádióban. A beszélgetést itt hallhatjátok:

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.