Within Temptation – Worlds Collide Tour – Live In Amsterdam /koncert BD/ (2024)

Fémforgács

A világhírű holland szimfonikus-elektronikus-popos metál együttes, a Within Temptation tíz évvel a Let Us Burn (Elements & Hyrda Live In Concert) után újabb koncertanyaggal jelentkezett, amit a 2022-es, Evanescence-szel együtt tartott co-headliner arénaturné amszterdami állomásán rögzítettek videó és hanganyag formájában.

Egy ilyen grandiózus, látványos arénaturné kapcsán sejthető volt, hogy az együttes nem hagyja veszni az ottani pillanatokat, így érhetően saját országukban rögzítették az egyik állomást. Nem kell hosszú anyagra számítani, mivel co-headliner turnéról van szó, ahol mindkét fő fellépő banda elég rövid időt kapott, a felvétel hossza 73 perc. Kapunk egy slágerparádét, ahol a Within Temptation minden albumából (egyedül az Enter a kivétel, valamiért arról a lemezről nem játszanak turnékon, csak 1-1 különleges alkalomkor) kapunk a leghíresebb dalokból, így akár a fanatikusok vagy csak alkalmi hallgatók is jól szórakozhatnak rajta.

A koncert a 2007-es The Heart of Everything album leghíresebb dalával, az Our Solemn Hourral indul. Ennek a felvezetője egy hosszú Winston Churchill beszéd, amiből csak részletet használtak az albumverzióban. Utána szépen sorban jönnek dalok a The Unforgiving és Hydra lemezekről is, majd a koncert közepén egy vendégszereplést is láthatunk-hallhatunk. Az Evanescence énekesnője, Amy Lee a The Reckoning című dalban. Amy meglehetősen rosszul énekel, de ez betudható annak, hogy az egész turnén beteg volt. Utána egy újabb dal következett 2019-es Resist albumról, a Supernova, ezt Sharon den Adel hosszan konferálta fel, hogy az apja elvesztésének feldolgozása idején írta ezt a dalt.

Nem maradtunk látványelemek nélkül sem. A színpad sok videófalat tartalmazott, amin a dalokhoz tartozó klipek mentek, illetve lángokat is láthattunk. Különleges pillanat volt, mikor az All I Need alatt Sharon egy hintán a magasba emelkedett.

A dalok között néhol angolul, máskor hollandul szólalt meg Sharon, így a BD és a DVD is angol feliratokat tartalmaz. Egy hibátlanra polírozott koncertanyagot kaptunk, amiben a hangzás nagyon tiszta, gitárokban súlyos. Viszont mégsem vitték túlzásba a szerkesztést, mert Sharon sokszor hamis énekét nem vasalták ki hangmagasság-korrekciós szoftverekkel, így visszakapjuk azt, amit élőben is nyújtott. A vágások és kameraállások is jók, nincsenek nagyon gyorsra, villogósra véve a jelenetváltások, viszont a kránon száguldó kameráktól kicsit szédülhet az ember. A lemezen még extraként megkapjuk a The Fire Within videóklipjét és egy fotó-slideshowt is.

Ha esetleg nem lenne elég nekünk ez a Within Temptation koncertjéből, akkor októberben, hat év után újra a fővárosunkban játszanak majd. Október 18-án a CONCERTO Music szervezésében a Barba Negra Red Stage deszkáin lépnek majd fel. Az estét a kijevi modern metálos BLIND8 és a német metalcore Annisokay nyitják majd.

A Concerto Music bemutatja: Bleed Out 2024 Tour
Budapest, Barba Negra, 2024. október 18. péntek
Within Temptation koncert
Belépő: early bird jegyek 13 900 Ft (limitált számban), normál elővételben 15 900 Ft, a koncert napján 17 900 Ft. Balkonjegyek 18 900 Ft (limitált számban).
A jegyek a www.tixa.hu oldalon keresztül lesznek elérhetők a fent említett dátumtól. További infók az esemény Facebook-oldalán.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.