Crimson Veil

Ladies in Rock

Dark Alternatív metal az Egyesült Királyságból.

Bár a Crimson Veil még csak 2024-ben jött létre, de az eddigi két kiadott daluk alapján már elmondható, hogy meglehetősen sajátos hangzásvilágot teremtettek meg maguknak. A multi-instrumentalista tagokból álló csapat többek között a progesszív rock, alternatív metal és a filmzenei stílusjegyek elemeiből alkotja meg egyedi stílusát. Miközben több műfajjal kísérleteznek, megőrzik jellegzetes, sötét és töprengő hangzásukat, amely egyszerre éteri és kemény.
Debütáló albumuk HEX címmel 2024. szeptember 20-án érkezik, a Reigning Phoenix Music kiadó által. A közelgő dalokból nem hiányoznak a sötét, ezoterikus témák, de az elsőként kiadott „Flinch” például a világvégéről szól, az emberiség tömeges kihalása felé, rossz döntések miatt; míg az „Illuminate” üzenete az, hogy a sötétségből kivezető új úthoz el kell engedni a megvalósulatlan álmaidat, rábízni magad az Univerzumra, és bízni benne, hogy kivezet a zsákutcából.

Tagok:
Mishkin Fitzgerald – ének
Garry Mitchell – gitár
Hana Piranha – hegedű, cselló, hárfa
Anna Mylee – dob

Facebook: https://www.facebook.com/crimsonveilbanduk

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Ladies in Rock nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.