Bleeding Zero

Ladies in Rock

 

Szimfonikus metal Olaszorszárból.

A Bleeding Zero 2009-ben jött létre Rachele “Olympia” Manfredi énekesnő által. Zenéjük alapvetően a szimfonikus gothic metalon alapul, de a metal különböző alműfajainak stílusjegyeit is ötvözik ezzel, de erőteljes a klasszikus zene hatása is. Emellett mind a dalszövegekre mint költészetre, mind a zene színházi dimenziójára is nagy figyelmet fordítanak.
Első éveikben több tagcserén átestek, és folyamatosan keresték önmagukat, fokozatosan kialakítva saját hangzásvilágukat. Ennek eredményeképp 2015-ben kiadták debütáló, Scehophiliac című EP-jüket. Hamarosan színpadon is bemutathatták dalaikat, amelyek pozitív visszajelzéseket kaptak a közönségtől.
2020-ra elkészült a kellő mennyiségű anyag első nagylemezükhöz. Ennek előfutáraként 2021 decemberében kiadták a Parnassus című dalt, majd 2022-ben megjelent az albumuk is, Pain and Fiction címmel. Erről a Life and death of Sybil Vane című számukhoz videoklipet is forgattak.
Második nagylemezük, az Idylls-Die 2024. június 14-én érkezett.

Tagok:
Rachele “Olympia” Manfredi – ének
Francesco Romeggini – gitár
Claudio Sotilli – basszusgitár
Daniele Neri – dob

Facebook: https://www.facebook.com/BleedingZero

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Ladies in Rock nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.