Ennél nagyobb rockbuli még nem volt Kecskeméten!

Rockvilág.hu online rockmagazin

Három nap, három színpad, három kamion tele zenészekkel, 500 fős rockflashmob KecskemétRocks – CityRocks fesztivál – 2024. május 16-17-18.

Kecskeméten elég rendesen sikerült kimaxolni a rockzenét. A CityRocks (Közép-Európa legnagyobb rockzenekara) honosította meg Magyarországon a több száz zenész részvételével létrejövő tömeges örömzenélést, a produkció pedig immáron a nyolcadik ilyen rendezvényét tartotta. Ahogyan öt éve, úgy most is Kecskemét adott helyet a szuperkoncertnek, ezúttal csaknem 500 főt felvonultatva a játéktéren. Ahogyan mindig, most is nagyon sokszínű csapat jött össze: a kisgyerekektől az idős generáció képviselőiig, a gumiszerelőtől az ügyészig, a gyári munkástól a top menedzserig bárki beszállhatott Közép-Európa legnagyobb rockzenekarába, hogy szombat este egy két órás, felejthetetlen koncertet adjon a sokezer fős közönségnek. De már a pénteki bemelegítés sem volt semmi, mert a lelkes zenészek olyat mutattak, amilyet ez a város még soha nem látott: három kamion platóján összesen 110 énekes, dobos, basszusgitáros és gitáros járta Kecskemét utcáit, és bár okoztak némi torlódást, de amit ott zúztak, azt a közlekedők és a járókelők sem tudták lelkesedés nélkül nézni és hallgatni.

A hétvége azonban nem csak erről szólt. A szervezők ugyanis, Kecskemét város támogatásával, ezúttal egy három napos valódi rockfesztivált hoztak tető alá: a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban fellépett mások mellett a Tankcsapda, a Mobilmánia Vikidál Gyulával, a Depresszió és a Road is, de rajtuk kívül is tucatnyi produkció fűtötte fel a színpadokat.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere arról beszélt, hogy a város méltán büszke Kodály Zoltán örökségére. Ugyanakkor a zenei hagyományok ápolása azt is jelenti, hogy az élő zenélés minden formája önmagában is érték, műfajtól és kortól függetlenül.

 – Ezért volt fontos számunkra, hogy a CityRocks Produkcióval közösen létrehozzuk Kecskemét első igazi rockfesztiválját – mondta a városvezető.

Gajda Ferenc főszervező arról beszélt, hogy Kecskemét vendégszeretete már ismerős volt, hiszen öt évvel ezelőtt is sikerült itt bebizonyítani: a rock örök és elpusztíthatatlan.

Ráadásul nemigen létezik még egy olyan könnyűzenei műfaj, amelyik ennyire képes bevonni az embereket. Elég egyetlen pillantást vetni arra a csaknem 500 emberre, akik talán nem is ismerik egymást, de itt a zenélés örömében és a hangerőben feloldódva kapcsolódnak egymáshoz. Ezt semmivel nem lehet felülmúlni – tette hozzá.

A fesztiválról és magáról a flashmobról is hang- és videófelvételek készültek, amelyek hamarosan elérhetők lesznek a közösségi médiában.

FOTÓK AZ ESEMÉNYRŐL IDE KATTINTVA ÉRHETŐEK EL!

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.