Tarja – Sötétbe borítja a karácsonyunkat

Hard Rock Magazin

Tavaly év végén jelent meg a finn énekesnő, Tarja Turunen legújabb szólóalbuma, amelynek 2024-es turnéja pár nappal szenteste előtt Budapestet is érinti.

Tavaly novemberben jelent meg a Nightwish-exénekesnő Tarja kilencedik stúdióalbuma ’Dark Christmas’ címmel, amely a harmadik klasszikus anyaga is egyben, és a korábban megjelent ’From Spirits And Ghosts (Score For A Dark Christmas)’ karácsonyi lemez folytatása.
A zenét a már megszokott Jim DooleyTim Palmer páros hangszerelte. Az album különlegessége, hogy minden dalban szerepel gyermekkórus, amelynek egyik tagja Tarja lánya, Naomi Cabuli Turunen, sőt a kislány néhány dalban dobol is. A nagyzenekari hangzást és a gyermekkórus játékosságát felhasználva, Tarja kiválóan ötvözi klasszikusan képzett hangját egy sötétebb, gótikus hatással, így ad hátborzongató, filmzeneszerű hangzást a világhírű karácsonyi daloknak.
A megjelenés után néhány helyen már ízelítőt adott élőben a lemezből, idén télen pedig Európa-turnén is bemutatja, a CONCERTO Music jóvoltából budapesti állomása is lesz a koncertsorozatnak. A ‘Dark Christmas ’24 Tour’ elnevezésű turné három nappal szenteste előtt érkezik a MOMkultba, a műsor gerincét a ’Dark Christmas’ adja, de természetesen terítékre kerülnek szólókarrierjének legnagyobb slágerei is.

A CONCERTO Music bemutatja: Tarja – ‘Dark Christmas ’24 Tour’
MOMkult (1124 Budapest, Csörsz utca 18.), december 21.
Jegyek a Tixánál vásárolhatók, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Tarja

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.