Islander – A West Memphis-i hármak

Fémforgács

Az amerikai alternatív metal banda, az Islander új egy kislemezes dalt adott ki Ritual Of Death címmel, amit a West Memphis-i hármak története ihletett.

1993. május 5.…három nyolcéves fiú kerékpározni indult szülővárosa, az arkansasi West Memphis körül. Másnap meggyalázott és megcsonkított, megkötözött meztelen testüket kihúzták egy patakból. A hatóságok mindent megtettek annak érdekében, hogy megtalálják, azt aki ezt tette. A nyomozók egy hónapon belül megtalálták a gyilkosokat, három tinédzsert, akiket azzal vádolnak, hogy sátánisták, mert olyan bandákat hallgattak, mint a Metallica, és Stephen King regényeket olvastak.

Ők a West Memphis-i hármak néven váltak ismertté. Az ezt követő elítélések és bírósági harcok figyelmeztető történetként szolgáltal a rendőröknek és az ösztöneikben túlságosan biztos ügyészeknek. Bár semmilyen tárgyi bizonyíték vagy indíték nem kötötte őket a bűncselekményhez, a tinédzsereket közzül kettőt életfogytiglani börtönbüntetésre, az ügyészség szerint a támadás vezetőjét pedig, halálra ítélték. Ezen kislemezünkkel szeretnénk felhívni a figyelmet erre az esetre, mivel nemrégiben új DNS-tesztet hagytak jóvá ebben a 31 évvel ez előtt történt ügyben.

A Ritual Of Death egy dal az utolsó pillanatokat átélő fiúk szemszögéből, és még azután is. Imádkozunk, hogy ez az eset mielőbb békét és igazságosságot hozzon minden érintett számára. – olvasható a zenekar közleményében.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.