Bruce Springsteen – Dübörög az európai turné

Hard Rock Magazin

Múlt vasárnap bivalyerős műsorral startolt el Bruce Springsteen 26 állomásos európai stadionturnéja a walesi Cardiffban, a koncert kívánságlista-szerű programja meghallgatható Spotify-listánk segítségével.

Bruce Springsteen a 60 éve tartó pályafutása során először 1975-ben merészkedett át Európába egy 4 állomásos minikörre, ez az első nagy sikert hozó ’Born To Run’ album promóciós körútjának a része volt. Ezt követően átlagosan 2-3 évente turnézott az öreg kontinensen, némelyik évben kétszer is, ennek is köszönhető a masszív európai rajongótábora. Hazánkba viszont mindössze egyszer látogatott el, az 1988-as ’Human Rights Now’ kampány alkalmából, akkor a Népstadionban lépett fel Bródy János, a Hobo Blues Band, Youssou N’ Dour, Tracy Chapman, Peter Gabriel és Sting társaságában.

Az idei koncertsorozat újra elkerüli hazánkat, a hozzánk legközelebbi helyszín a prágai Letňany repülőtér lesz május 28-án. Ha van kedved velünk tartani mához két hétre, akkor csapj le a megmaradt néhány állójegyre, amely a buszos utazást is tartalmazza. A Prágában várható műsor előzeteseként meghallgatható a lejátszási listánk, amely a turnét nyitó Cardiffban „készült”.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.