Freedom Call – „Ezüstlakodalom” helyett happy metal party Budapesten

Hard Rock Magazin

A happy metal feltalálója, a német Freedom Call idén lett negyedszázados, és az együtt töltött 25 évet  – ezüstlakodalom helyett – ‘Silver Romance’ című új lemezükkel ünneplik, mellyel Budapestre is eljönnek a glam metalt játszó Night Laser kíséretében.

A Freedom Call a happy metal negyedszázados évfordulóját a május 10-én megjelenő ‘Silver Romance’ albummal ünnepli meg. De nem sokáig ülnek a babérjaikon, 11. stúdióalbumukat előbb májusban egy német turnéval, majd nyáron az európai fesztiválokon népszerűsítik, november végén pedig beesnek végre Budapestre is, 29-én az Analog Music Hallban lépnek fel.

A hősi eposzokat zászlajukra tűző heavy metal bandákat parodizáló zenekar ars poeticáját legfrappánsabban a Power & Gloryban fogalmazta meg: „Oh, the time has come for power & glory, and tonight for a happy metal party.” Ha van olyan zenekar, akinek nevét sikerült a jó hangulathoz kötni, akkor az az 1998-ban Nürnbergben alapított Freedom Call. Aki látja a zenekart élőben, azt biztosan megfertőzi a vidámságuk. Nemcsak a Saxon, az Edguy, a Dragonforce, a Blind Guardian és a HammerFall előzenekaraként léptek már fel, hanem számtalan headliner turnén is részt vettek. Új lemezük, a ‘Silver Romance’ kapcsán Chris Bay gitáros-énekes azt mondta nemrég: „Az ezüstöt, mint nemesfémet olyan tulajdonságokkal ruházzák fel, mint a tisztaság, a szabadság és a könnyedség szimbóluma. Azt is mondják róla, hogy erősíti az önbizalmat és a képzelőerőt. Ezek mind olyan tulajdonságok, amelyek a Freedom Callhoz is illenek, és amelyeket mind zeneileg, mind szövegileg beépítettünk az új anyagunkba.”
A frontember és zenésztársai, Lars Rettkowitz gitáros, Francesco Ferraro basszusgitáros és a rövid magánéleti szünet után visszatért Ramy Ali dobos igazi ezüstlakodalommal felérő happy metal partyval várják a rajongókat.

Előttük a hamburgi glam metal banda, a Night Laser lép fel, akiknek ‘Call Me What You Want’ című negyedik lemeze május 24-én jelenik meg, szóval novemberre azoknak a daloknak is lesz idejük beérni.

A Livesounds bemutatja: ‘Silver Romantic Metal Nights’
Freedom Call, Night Laser koncertek
Analog Music Hall, Budapest, 2024. november 29. péntek, 19 óra
Belépő: elővételben a Tixán 8990 Ft, a koncert napján 9990 Ft, további infók az esemény Facebook-oldalán.

Freedom Call

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.