Klippremier: Lacuna Coil – In The Mean Time (ft. Ash Costello)

Fémcsajok

Régóta nem hallatott magáról érdemben a Lacuna Coil. Legutóbbi stúdióalbumuk, a 2019 októberében kiadott "Black Anima" óriási sikert aratott, körbeturnézták vele a világot, noha a megjelenés után pár hónappal később kirobbant koronavírus-járvány némileg megnehezítette a dolgokat.

Cristina Scabbia és a fiúk 2022-ben piacra dobták az akkor húszéves "Comalies" lemezt, amellyel első igazi sikereiket is aratták, a dalok új hangzást kaptak, de ugyanazzal az erővel ütöttek, mint két évtizeddel ezelőtt (kritika ITT).

A zenekar még tavaly elmondta: jó munkához idő kell-alapon nem akarják elkapkodni a következő albumot, így a rajongóknak még várniuk kell, illetve a világjárványról sem szándékoznak lemezt írni. 

Azonban tegnap végre megtörte a csendet a milánói banda, mára ígérve egy vadonatúj szerzeményt, amely klippel együtt elérhetővé vált a Youtube-on, In The Mean Time címmel, a dalban pedig a kaliforniai New Years Day énekesnője, Ashley "Ash" Costello is vendégeskedik, a két együttes és a texasi Oceans of Slumber pedig májusban egy 12 állomásos amerikai turnét is tartanak.

Az "In The Mean Time társadalmunk tehetetlenségét tükrözi, azt, hogy mennyire "elvesztettük a fonalat". Nagyon hitvány időket élünk, tele boldogtalansággal, magányos, szorongó, depressziós, önpusztító emberekkel. A külvilágból ránk zúduló nyomás nem engedi, hogy a dolgokat tisztán lássuk. Ez a dal olyan, mint egy csoportterápia: nem panaszkodás, hanem belátása annak a ténynek, hogy ha egyszer valami összetört, azt bizony nehéz újra összerakni. El kell terelnünk a gondolatainkat a mérgező dolgokról, rájönni, hogy az életben ezeknél sokkal több minden is van, és hogy nem lehet mindent összehangolni. Megkértük Ash Costellót, hogy szerepeljen a dalban, és nagyon örülünk, hogy csatlakozott hozzánk, hozzátéve pontosan azt, amire szükségünk volt ehhez a számhoz: a meleg hangját és karizmáját.

- írta új szerzeményéről a formáció.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.