Týr – Összecsapó kardok és heves csaták; Megjelent a Battle Ballads

Fémforgács

Battle Ballads címmel megjelent és végig is hallgatható a Týr új albuma. A feröeri progresszív/folk viking metal bandak ez lesz a kilencedik nagylemez, ami 2019-es Hel albumuk egyenes folytatása zúzós, szárnyaló, klasszikus díszítésű dalokkal, vágtató lovak, amik által összecsapó kardok és heves csaták képeit varázsolják elénk.

Ami a címet illeti, mindenképpen kétféle balladáról beszélhetünk. Sokan a hajmetálra asszociálnak erről a szóról, mi azonban középkori értelemben vett balladákról beszélünk. Néhány lágyabb részt leszámítva ez itt nagyon is direkt heavy metal némi folkos és komolyzenei hatással. Nem igazán tudom, minek lehetne nevezni: power, viking, folk… Passzol a stílusunkhoz, csak nagyszabásúbbnak és töményebbnek tűnik ezekkel a grandiózus hangzásképekkel.” – mondta a lemezről Heri Joensen énekes/gitáros. „A klasszikus zenét nem véletlenül hívják klasszikusnak. Ez a klasszikus módja a megvalósításának. És olyan epikus hangzásokat hoz létre, amelyek tökéletesen illeszkednek a Týr által játszott metalhoz. Szóval, az összes új dalban teljes nagyzenekari hangszerelés hallható.” 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.