Volume 11 – Hazai hardcore punk válogatáslemez

Fémforgács

Volume 11 címmel jelent meg az a válogatáslemez, amelyen a magyar hardcore punk színtér zenekarai egyesítették erejüket. A kiadványra 20 dal került fel olyan zenekaroktől, mint a Liberal Youth, nemecsek, Tisztán A Cél Felé, Fuck Bad Things, Tizedes meg a Többiek, The Ocean Front stb. A válogatásanyag ötletgazdák, Jóri Ferenc (Fuck Bad Things) és Sas (Liberal Youth, Social Free Face, Tizedes meg a Többiek stb.) kifejezett elképzelése volt, hogy egy friss, ropogós anyag szülessen.

2023-ban egy jó beszélgetés során arra jutottunk Sassal, hogy csináljunk egy közös splitet az ő zenekaraival meg az én zenekarommal. Természetesen túl hamar jutottunk arra a következtetésre, hogy akkor már keressünk még zenekarokat, akiknek:

a, nem jelent meg fizikai formátumban a hangzóanyaga,
b, teljesen új számokkal tudnak jelentkezni,
c, még nincs stúdiófelvétele.

Szó szót követett, majd nekiestünk a vadászatnak. Természetesen sok jó barát azonnal jelezte, hogy szeretnének szerepelni ezen a válogatáson, és nekiálltunk a felvételeknek. Amint meglettünk a Liberal Youth, a Hopeium (innen is köszi Pacinak a közreműködést a mixben), a Fuck Bad Things és a Glossa anyagának a felvételeivel, jött egy kisebb pihenő, amíg mindenkitől beérkeztek a hanganyagok, de ma végre eljött a nap, hogy megmutathatjuk ezt a szegmensét is a punk hardcore-nak. Online mindenhol IS megtalálható lesz, bandcampen saját oldalt kapott ez a projekt, de fellelhető lesz az összes nagy zenei streaming oldalon.” – mesélte Jóri Feri a válogatás történetéről, majd hozzá teszi: „Az ezen az anyagon megjelenő bandák csak egy kis szelete a hazai punk/hardcore szcénának, értelme bőven lenne folytatni. Rengeteg olyan zenekar van, akik ezen nincsenek rajta, pedig bitang erős, amit csinálnak. De először lássuk meg, hogy mekkora érdeklődést vált ki ez az anyag, aztán meglátjuk, hogy hogyan tovább.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.