Raksha Bandhan – Új énekes, videók és nagylemez

Fémforgács

Tavaly nyár óta új énekese van a budapesti Raksha Bandhan zenekarnak, miután a bemutatkozó nagylemezen éneklő Kelemen Ádám távozott. Az új énekes Szigeti Balázs, aki korábban a Grievance zenekarban vokálozott. Balázs civilben hangmérnök, valamint időnként ő is megjelenik budapesti Dimebag emlékkoncerteken, hogy az éterbe üvöltsön néhány klasszikus Pantera dalt – innét van az ismeretség is a zenekarral. Élőben már több alkalommal teszteltük az új felállást, de most jött el az idő, hogy a nyilvánosság előtt igazán megmutassuk azt. Két még első lemezes dalt vett fel újra a zenekar Balázzsal a százhalombattai Hundred Production Stúdióban 2023 végén, amit videós formában is megörökítettünk. Az egyik a Comrade X, a másik pedig Jacob’s ladder a 2021-es Meet Your God On a Dirty Bus című bemutatkozó Raksha Bandhan nagylemezről.

Jelenleg intenzív dalírás folyik a zenekar második nagylemezéhez, amit a tervek szerint ezen a nyáron veszünk fel és 2024 második felében jelentetjük meg Celebrate The Pain cím alatt. A muzsika az eredeti ösvényen tovább haladva, de még intenzívebb és erőteljesebb lesz, az új dalok szövegvilágában továbbra is dominálnak a komor, az emberi aljasság oltárán fogant történetek. A jövőben az élő koncertek mellett nagyobb hangsúlyt fektetünk a különböző videós tartalmakra, és tervbe van véve néhány különleges és izgalmas zenei kollaboráció is. Ugyanakkor nem várható semmilyen hip-hop, elektronikus vagy egyéb más trendi behatás! Marad, ami kijön a hangszerekből és a torkokból, hogy ünnepeljük a fájdalmat és azokat a metálzenéket, amiken felnőttünk és amiket napi szinten lélegzünk be!

Élőben legközelebb 2024. április 12-én Szegeden a Városi Rock Clubban kapható el a zenekar a Barbears és a Deres társaságában, majd májusban Budapesten két alkalommal; május 10-én Riffben, majd május 24-én az S8-ban az Alva zenekarral közösen.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.