2 Coldplay közt 1 Bring Me The Horizon?

Hard Rock Magazin

A Coldplay 3 koncertet ad a Puskás Arénában, de június 16. és 18. között van egy pihenőnap, amikor viszont a 4 főre fogyatkozott Bring Me The Horizon veszi be a Budapest Parkot. A Kool-Aid koncertváltozatából azt is megtudhatjuk, hogyan.

A Brit Awards rock/alternatív előadó kategóriában 2024-ben kitüntetett Bring Me The Horizon tavaly meghódította a Budapest Arénát, most pedig a Budapest Parkon a sor, hogy egy zúzós koncerttel kényeztessék rajongóikat. A díj átvételekor a vörös szőnyegen beszélt Oli Sykes énekes és Mat Nicholls dobos a zenekar régóta várt új albumának, a ‘Post Human: NeX GEn’-nek állapotáról. Az LP eredetileg tavaly szeptemberre készült volna el, de „előre nem látható körülmények” miatt elhalasztották, mivel úgy érezték, nem tudták olyan színvonalon befejezni a lemezt, amivel elégedettek lennének. „Már majdnem kész, de mégsincs kész” – mondta Oli. Mat egyetértett ezzel. „De közelebb van hozzá, mint valaha is volt. Visszajöttünk a turnéról, építettünk egy stúdiót Sheffieldben és nekiláttunk. És igen, közeledünk a célhoz. Ilyen közel van” – mutatta két ujját közel tartva egymáshoz. Januárban a Bring Me The Horizon már a hatodik kislemezdalt adta ki a régóta készülő albumról Kool-Aid címmel, melyhez 3 hete klipet is készítettek, 2 napja pedig bemutatták, hogy szól élőben.

Karácsony előtt 2 nappal jelentették be, hogy Jordan Fish, aki 2012 óta volt a banda billentyűse, távozik a zenekarból. A Bring Me The Horizont a világ egyik legelőremutatóbb metálbandájának nevezik, pályafutása során komoly zenei fejlődésen ment keresztül a kezdeti metalcore zenekarhoz képest, ami nagyrészt Fish produceri tehetségének volt köszönhető. „Nagyon hálás vagyok a zenekarral eltöltött 11 évért és rendkívül büszke vagyok mindarra, amit együtt elértünk. Alig várom, hogy halljam, mit csinálnak legközelebb, és sok sikert kívánok nekik” – állt Fish búcsúnyilatkozatában.

Az idén nyárra halasztott megjelenés pontos dátumát még nem tudjuk, de azt igen, hogy június 17-én a Budapest Parkban lép fel az együttes, jegyeket a Live Nationön keresztül lehet vásárolni, 22 300 Ft-ért a küzdőtérre, vagy 32 300 Ft-ért a teraszokra, további infók az esemény Facebook-oldalán.

Bring Me The Horizon

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.