Májusban jön a Wheel új lemeze, budapesti koncert is lesz

Nuskull Magazin

Az utóbbi években egyre komolyabb figyelmet vív ki magának a a progresszív metal színtéren az angol és finn tagokból összeállt, Helsinkiben székelő Wheel zenekar, akiknek többek között Horváth Attila, a Subscribe gitárosa és az Ash Sound stúdióguruja is nagy rajongója. A banda a héten jelentette be a harmadik nagylemezét: a Charismatic Leaders című anyag május 3-án jelenik meg az Inside Out kiadónál. A felvételeknél két producer is segédkezett, az egyik Daniel Bergstrand, aki olyan bandák lemezein dolgozott már, mint az In Flames, a Meshuggah és a Behemoth; a társproducer pedig maga a Meshuggah gitárosa, Fredik Thordendal volt. A számlista:

1. Empire
2. Porcelain
3. Submission
4. Saboteur
5. Disciple
6. Caught in the Afterglow
7. The Freeze

Az első single a nyitódal, az Empire lett, ami James Lascelles énekes-gitáros szerint a legmetalosabb dal, amit valaha írt, és a különböző médiabirodalmak által szándékosan elkövetett valóságferdítést kritizálja.

A zenekar az év végén egy EU-turnén mutatja be a lemezt, aminek lesz budapesti állomása is, méghozzá december 5-én az Analog Music Hallban. Előzenekarokról egyelőre nincs hír, további infók az eseményben.

//www.youtube.com/watch?v=jYfb53AjQwc

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.