Deep Purple – Új klip a Smoke On The Waterhöz

Hard Rock Magazin

Hivatalos animációs klip készült a Deep Purple legismertebb szerzeményéhez, a Smoke On The Waterhöz a jubileumi ’Machine Head’-kiadványhoz csatlakozva.

Nem olyan régen beszámoltunk róla, hogy megjelenésének 52. évfordulója alkalmából díszdobozos kiadványban újra megjelenik a Deep Purple legismertebb albuma, a ’Machine Head’, alaposan kibővített műsorral.

Az eredetileg az ötvenéves jubileumra tervezett kiadványhoz egy animációs klip is készült, mi máshoz, mint a Smoke On The Waterhöz. Köztudott, hogy a dal szövege a ’Machine Head’ kalandos elkészültét taglalja, természetesen ehhez igazították a filmet, melyben akadnak utalások az album más dalaira is. Feltűnik az öt tag, egy Zappa-felirat és a legendás svájci koncertszervező, Claude Nobs is, ő is említésre kerül a sorokban. Látjuk a fontosabb helyeket, mint a Casino, a Grand Hotel, a Rolling Stones mozgó stúdiója és rövid bejátszásokat arról az 1973-as New York-i koncertfelvételről, ahol a Smoke On The Water is elhangzott.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.