Suicidal’ worship, azték mondák és sivatagi horror a Take Offense új dalában

Nuskull Magazin

Május 10-én adja ki negyedik nagylemezét a kaliforniai Take Offense. A roppant fifikásan elnevezett T.O.tality a crossover thrash-alakulat első megjelenése lesz a 2019-es Keep an Eye Out óta, és egyben a banda debütálása az egyre több formáció által felfedezett és méltatott MNRK Heavy kiadónál (Darkest Hour, Fit for an Autopsy, Rolo Tomassi). A srácok maguk producerelték az anyagot, illetve még segítő kezet nyújtott nekik jó barátjuk, Nick Jett a Terrorból. A keverést a veterán hangmérnök Matt Hyde (Slayer, Hatebreed, Machine Head) intézte.

A bandának nem épp ez volt a legkönnyebb időszaka karrierje során. Nyilván közbeszólt nekik is a vírusos tudjukmi, pluszban Greg Cerwonka gitáros is beugrózott a Turnstile koncertjein 2022 és 2023 közt. Volt egy pont, ahol ők maguk se hitték, hogy valaha is elkészül a lemez, viszont végül összeállt a 14 dalos energiabomba, ami le se tagadhatná, hogy masszívan meríti az ihletet a Suicidal Tendencies legpeakebb érájából.

 1. Greetings From Below
 2. S.W.O.
 3. T.O.tality
 4. If I’m Damned, So Be It
 5. Assassination
 6. Uncivilized Animals
 7. Now or Never
 8. Deep Inside/House of Shadows
 9. No Mans Land
 10. Stolen Land
 11. Until Then
 12. Beyond Flesh and Bone
 13. Give’m Chaos
 14. The Prayer

A fiúk most be is mutatták a lemez első ízelítőjét, a kiadványt nyitó Greetings From Below-t, ami témáját és szövegét illetően az ősi aztékok mondáira támaszkodik, akik úgy hitték, hogy ha meghalunk, vagy csak álmodunk, akkor ugyanabba a túlvilágba lépünk át. Ez a másvilág pedig az „éber világunkat” is befolyásolhatja, ha felsznre tör egy hétköznapi probléma vagy akadály kapcsán. Ezt a Take Offense a zenéhez passzoló, a ’80-as évek VHS-kazettás horrorjait idéző videóval teszi még autentikusabbá, amit egyébként Nick Hipa (God Forbid, Mire, ex-As I Lay Dying) készített.

//www.youtube.com/watch?v=vjs69i3KoWU

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.