Újra összeáll és koncertezni fog a Slayer

Nuskull Magazin

Akárhogy nézzük, a 2020-as évek talán legváratlanabb és leginkább érthetetlen híre röppent fel ma, miszerint újra beindul és koncertezni is fog idén a Slayer, pedig ha van olyan zenekar, ami abszolút méltóságteljesen, sőt tulajdonképpen indokoltan ment „nyugdíjba”, az pont ők voltak 2019-ben. Ehhez képest most itt van két fesztiváldátum szeptember végére, név szerint a Riot Fest Chicagóban 22-én, majd a Louder Than Life Kentuckyban 27-én.

Arról, hogy a koncerteken egyáltalán kik fognak játszani a zenekarban, egyelőre semmi hír nincs.

Az egész visszatérés különösen azért meghökkentő, mert Kerry King pár hete jelentette be a saját neve alatt futó új zenekarát, ami idén lemezt ad ki és turnézni is fog, sőt emellé a gitáros azt is kijelentette, hogy öt éve, a búcsúkoncert óta egy árva szót sem beszélt a Slayer másik alapítójával, Tom Arayával, és semmi esélyt nem is lát arra, hogy ők ketten valaha újra együtt bandázzanak (meg persze az évekkel korábban kirúgott Dave Lombaro dobossal se, akit Kerry egyenesen halott embernek tekint).

Ennek tükrében háromféle forgatókönyvet tudok elképzelni:

  • King jól átvágott mindenkit, és igazából rég lepacsizta Arayával a reuniont
  • vagy King, vagy Araya egyedül, a másik háta mögött, saját szakállára írta alá a visszatérést
  • az előző két eshetőségnél sokkal méltóságteljesebb lenne, viszont sokkal életszerűtlenebb is, hogy Arayának King visszatérését látva újra megjött a kedve a zenéléshez, és sebtében, két hét alatt zsírozták le az újjáalakulást egymással, meg a két nagy fesztivállal.

Szóval egyelőre elég homályos a kép, remélhetőleg hamarosan tisztulni kezd, addig meg vakarhatjuk a fejünket, hogy mégis ki, hogyan és miért gondolta jó ötletnek ezt a Slayer szembe hugyozást.

Update: A hírek szerint a visszatérő felállás ugyanaz lesz, mint a búcsúturnés, tehát Araya és King mellett Gary Holt gitáros és a King szólóbandájában is játszó Paul Bostaph dobos egészíti ki a lineupot. Ezzel tehát a fenti forgatókönyvek közül a másodikat kihúzhatjuk, de ettől még nem lett kevésbé meghökkentő a sztori.

//www.youtube.com/watch?v=wpkG0kmiX5c

//www.youtube.com/watch?v=mOwFC56MQgA

//www.youtube.com/watch?v=yjb0j9l1sz4

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.