Utolsó jegyek Al Di Meola budapesti koncertjére

Hard Rock Magazin

Valószínűleg órákon belül telt házas lesz Al Di Meola március 14-i koncertje, amelynek vendége Gotthárd Mihály (Mike Gotthard). A Müpában fellépő Al Di Meola & Friends formáció további tagjai: Michael Paouris, Juan Carmona, Peo Alfonsi és Sergio Martínez.

Ezen a kivételes esten a világhírű gitárvirtuóz, Al Di Meola és a Müpa álmai találkoznak. A hazai zenerajongó közönség ízelítőt kaphat az akusztikusgitár-játék non plus ultráját jelentő ’Friday Night In San Francisco’ című lemez alapjául is szolgáló koncertélményből, sőt annál még többet: öt különböző kultúrából érkező művész, négy gitáros és egy ütőhangszeres sziporkázó zenei párbeszédeit élvezheti. A Müpa kezdeményezésére a koncertnek magyar vendégfellépője is lesz a ragyogóan tehetséges Gotthárd Mihály személyében.

Amikor 1981-ben napvilágot látott a ’Friday Night in San Francisco’ Al Di Meola, Paco De Lucía és John McLaughlin közreműködésével, Di Meola még csak 26 éves volt, de már maga mögött tudhatott egy hétéves sikersztorit a Chick Corea vezette Return To Forever együttessel, és öt szólólemezével a nemzetközi zenei színtér megkerülhetetlen művészévé vált. Bár ekkor a fusion jazz élte virágkorát, s ezért Di Meola előszeretettel alkalmazott elektromos gitárt, az akusztikus hangszert sohasem állította a sarokba. Sőt, a kilencvenes évektől kezdve a világ legkülönbözőbb hangzó tradícióiban elmélyülve mind fontosabb lett számára az akusztikus megszólalás. A Müpa 19. születésnapjának előestéjén Al Di Meola nem pusztán pengetős csúcstalálkozóra készül; különböző kulturális háttérrel rendelkező régi barátait hívja spontán, felszabadult közös játékra. A francia flamencogitáros, Juan Carmona (aki 2006-ban már szerepelt a Müpában), a görög gitár- és buzukivirtuóz Michael Paouris és az olasz mágus, Peo Alfonsi mellett kedves ütőhangszerese, a spanyol Sergio Martínez csatlakozik Di Meolához – valamint fellép a lenyűgözően sokoldalú Gotthárd Mihály (godfater., Electric Shock, Mike Gotthard Group), aki megmutatja, hogy tudása és muzikalitása nem csak elektromos gitáron ámulatba ejtő.

A maradék jegyek a Müpa honlapján keresztül vásárolhatók meg, részletek az esemény Facebook-oldalán. A jegyárak ún. dinamikus árképzési rendszerben kerülnek meghatározásra – azaz a kereslet függvényében továbbra is változhatnak –, pillanatnyilag ez a helyzet:
▲ 4 900 Ft
▲ 8 700 Ft
▲ 11 600 Ft
▲ 14 500 Ft
▲ 18 700 Ft

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Hard Rock Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.